Little Steven And The Disciples Of Soul predstavili album “Summer of Sorcery”, a uskoro ih slušamo uživo na Arsenalu

0
42
Stivi Van Zandt/Photo: facebook@LittleStevenVanZandt
Stivi Van Zandt/Photo: facebook@LittleStevenVanZandt

Little Steven And The Disciples Of Soul predstavili su album “Summer of Sorcery” kojim su najavili predstojeću muzičku turneju, u okviru koje će posetiti i Srbiju.

Legendarni gitarista i pevač Stiven Van Zandt, poznatiji kao Little Steven, predstavio je sa svojim all star bendom The Disciples Of Soul album po imenu “Summer of Sorcery”. Ovo je njegovo prvo izdanje nakon solo povratka na scenu 2017. godine albumom “Soulfire”, koji je Rolling Stone proglasio jednim od najboljih te godine.

“Summer of Sorcery” je napisao, aranžirao i producirao upravo Van Zandt u svom studiju u Njujorku, Grammy dobitnik Geof Sanof bio je zadužen za snimanje i učestvovao je u koprodukciji zajedno sa muzičkim direktorom i gitaristom benda, Markom Riblerom. Čuveni gitarista poznat i kao desna ruka legendarnog Brusa Springstina u svom bendu The Disciples Of Soul okupio je četrnaest muzičara koji predstavljaju “creme de la creme” muzičke industrije.

Little Steven je ovom prilikom objasnio i tematiku i naziv albuma.

– Uvek radim tematski – ističe on. – Ne mogu samo da nakupim zbirku pesama, mora da postoji neka vrsta glavne ideje koja pokreće album. Ovaj put sam hteo da uhvatim uzbuđenje tog prvog leta naše svesti. To jedno posebno leto u kome se prvi put zaljubljuješ u život, kada počinješ da budeš uzbuđen samo zbog toga što živiš.

Stivi Van Zandt/Photo: facebook@LittleStevenVanZandt
Stivi Van Zandt/Photo: facebook@LittleStevenVanZandt

U okviru najavljene turneje, Little Steven And The Disciples Of Soul nastupiće na Main stageu Arsenal festa u Kragujevcu 20. juna, a ta vest obradovala je sve ljubitelje njegove muzike i poštovaoce rada, kako frontmena, tako i fenomenalnih članova njegovog benda. Njihovi nastupi prepoznati su kao pravi muzički, umetnički i rokenrol spektakl koji slavi život.

Muzičar, frontmen, producent, glumac, aktivista i još mnogo toga, Stiven Van Zandt je poznat i voljen širom sveta zbog svog izrazito prepoznatljivog pisanja pesama, umetničke ambicije i nepokolebljive vere u moć i slavu rock ’n’ soul žanra. Pored aktivne uloge člana The E Street benda, legendarni Little Steven proširio je granice svoje karijere glumeći u serijama “The Sopranos” i “Lilyhammer”, ali i kao voditelj i autor serijala i projekta “Little Steven’s Underground Garage”.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime