GARBAGE IZABRALI… PRE NJIH U BEOGRADU NASTUPA AUTOPARK

0
99
Oglasi
Autopark/Photo: Miloš Cvetković
Autopark/Photo: Miloš Cvetković

Grupa Garbage koju ćemo ovog leta prvi put čuti u Beogradu, izabrala je goste ovog koncerta. Pre njih će, 28. juna na Bazenima “11.april” na Novom Beogradu nastupiti – Autopark!

Autopark je alternativni rok bend iz Beograda, koji verovatno već svi dobro znamo, jer sledeće godine obeležiće 20 godina postojanja. Smatraju ih predstavnicima šugejz i dreampop pravca alternativne muzike. Njihov zvuk mogao bi da se opiše kao spoj gitarske buke i pop melodije, natopljen uticajima američkih i engleskih bendova sa kraja osamdesetih i početka devedesetih godina prošlog veka.

Muziku Autoparka čine promišljene i autentične gitarske vinjete, melanholične harmonije, kao i istovremena ranjivost i glasni stav žene koja preispituje koncept sveta, života, pravde, kao i ljubav, gubitke, razočaranja, ljutnju i tugu, ali prvenstveno i najviše samu sebe.

– Grupa Autopark jedna je od naših najvažnijih rok grupa, jedinstvene estetike i izraza  – ocenio je svojevremeno Dragan Ambrozić: – Njihove pesme donose poetske zapise posebnog kvaliteta o emotivnoj svakodnevici gradskog života, iz pozicije mlade žene, dosežući trajne vrednosti.

Od 2000.godine do sada objavili su četiri albuma: “10+1” (2005), “Osećanja za poneti” (2006), “Sve dalje”, (2009) i “Autopakao” (2012). Bend je 2011.godine započeo tradiciju izdavanja novogodišnjih singlova i svakog 31.decembra obraduje publiku novim singlom. U planu je i koncert zakazan za 1. april 2020. godine u Domu omladine Beograda, kojim će se obeležiti dvadesetogodišnjica postojanja benda, a u pripremi je i peti album, “La Reunion”, koji će izaći krajem ove ili početkom naredne godine. Trenutno rade u sastavu:  Ognjenka Lakićević, Nikola Berček, Miroslav Cakić (iDuhovi), Srđan Popov (Sergio Lounge) i Lav Bratuša (DarkwoodDub).

– Velika mi je čast što ćemo imati priliku da otvorimo koncert Garbage, benda koji veoma cenim i čije pesme dobro znam – kaže Ognjenka i dodaje da su ih ne toliko muzički, koliko zbog stava, zbog mešavine besa i nežnosti i melodičnog pevanja,  poredili sa ovom velikom grupom:

– Garbage je upravo zbog dominantnosti i snage Širli Menson već decenijama izuzeno važan bend za ženski glas u ovom i dalje veoma muškom svetu. Da nisam na bini, bila bih u publici, tako da smo spojili lepo i korisno.

Legendarni Garbage jedan su od najpopularnijih bendova sa kraja devedesetih i početka dvehiljaditih godina u svetu, ali i u Srbiji. Poslednji put nastupili su u našoj zemlji 2005. godine na EXIT-u, imali su i najavljivali koncerte u regionu, ali ih nije bilo kod  nas. Posle toliko godina iščekivanja, Beograd se našao na listi datuma za 2019. godinu.

Ulaznice su u prodaji  putem Ticketvisiona i online na www.tickets.rs.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime