Home»Muzika»Homeland»Ritam nereda objavio singl i spot “Tuđe zastave”: Nadamo se da nove generacije neće postati robovi

Ritam nereda objavio singl i spot “Tuđe zastave”: Nadamo se da nove generacije neće postati robovi

6
Shares
Pinterest Google+
Ritam nereda/Photo: facebook@RitamNereda
Ritam nereda/Photo: [email protected]

Kultni rok bend Ritam nereda objavio je novi singl i video-spot za pesmu “Tuđe zastave”.

Momci iz benda, kojeg krase oštri stihovi i žestoki rifovi, ističu da su kroz sam video-spot opisali tematiku nove pesme, i da posle svih poraza nikad nema predaje.

– Snimali smo kod našeg producenta Dragana Alimpijevića Pika u studiju Road. Već dugo smo robovi raznih stvari. Mi smo pokušali da prenesemo poruku da ako smo mi pogrešili i postali robovi, da se nadamo da novi naraštaji neće i da će se stvari promeniti nabolje – poručili su članovi Nereda.

Muzičari ističu da je spot sniman na nekoliko različitih lokacija, među kojima su bivša Azotara, kao i kod njihovih prijatelja iz Studija Berar, koji su im ovog puta pomogli u tehničkoj realizaciji spota.

Ritam nereda je bend koji od svog početka gaji oštrinu i autentičnost, a muzičari smatraju da je upravo ovo formula da ostanu verni i dosledni sebi u današnjem vremenu.

Ističu da je nova pesma “Tuđe zastave” samo jedna u nizu, te da će doći još novog materijala iz kuhinje Ritma nereda.

– Naravno, mi polako ali sigurno radimo na novom materijalu. Snimili smo nekoliko pesama koje ćemo tokom ove godine objaviti u istoj formi kao i “Tuđe zastave”. Album je realno očekivati pred sam kraj ove ili početkom iduće godine – poručili su muzičari.

Ritam nereda je jedan od najproduktivnijih i najbeskompromisnijih domaćih sastava svoje generacije, koji radi od 1987. godine. Sinonim su za glasnu, brzu, čvrstu i energičnu svirku, sa stilski ukrštenim pank, metal i hard kor zvukom. Kolekciju legendarnih pesama kao što su “Put beznađa”, “Crno je sve”, “Ne”, “10 godina”, “Hiljade”, “Sećanja”, “Heroj” i mnoge druge publika će uvek moći da čuje na njihovim nastupima.

Bend je svojom obimnom diskografijom, brojnim izdanjima i reizdanjima tokom 30 godina karijere uvek imao veliku bazu obožavalaca i za balkanske uslove visoke tiraže, predstavljajući redak primer autorski veoma plodnog sastava sa kultnim repertoarom. Iza sebe imaju osam studijskih albuma i tri live izdanja.

HL/Izvor: Nezavisne

Previous post

Žika Milenković (Babe), malo o koncertu u bašti KST-a, malo o Bajagi, malo o "slatkom životu" u Perlezu...

Next post

Ovo su najbogatiji britanski rokeri: Makartni neprikosnoven, blizu je U2, ostali milionima (funti) daleko...

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *