Home»Muzika»Ovo je “Iskra” Damira Urbana… U njoj se, kaže on, krije simbol našeg zaloga za budućnost…

Ovo je “Iskra” Damira Urbana… U njoj se, kaže on, krije simbol našeg zaloga za budućnost…

4
Shares
Pinterest Google+
Urban&4/Photo: AleX
Urban&4/Photo: AleX

Urban & 4 objavili su novu pesmu i prateći video spot.

– S obzirom da je “Iskra” nastala kod kuće, uz akustičnu gitaru, odlučili smo da je najbolje da pokušamo da zadržimo taj topao, kućni duh i muzičku priču benda samo smo, naprosto, nasloniti na njene temelje. Za mene je Iskra, u nekom prenesenom smislu, simbol našeg zaloga za budućnost – opisao je pesmu i spot Damir Urban.

“Iskra” je snimljena gotovo sasvim uživo, u studiju G.I.S, pored Rijeke, snimao je Matej Zec, dok je za vizual zaslužan Tomislav Torjanac.

Režiju spota potpisuju Damir Urban i Milica Czerny Urban, dok Milica potpisuje i fotografiju kao i montažu, a priča iza video spota “Iskra” nosi i neke zanimljive veze i simbolike.

Dok je melodija “Iskre” poput slike oslikane trenucima, sam tekst, otpevana je poezija, a tako je opisuje i Urbanov prijatelj, Rade Šerbedžija, filmski i pozorišni glumac, pesnik i muzičar:

– Moj prijatelj Urban peva poeziju. Svoju poeziju. Savršen ritam reči, misli i pojmova, kojima opisuje život, stapa se sa nekom gotovo nebeskom muzikom, koja dolazi iz njegove žestoke utrobe, iz njegove sveljudske boli, iz njegovog čudovitog bivstva.

HL/Izvor: ravnododna.com

Previous post

MEGAEKOLOG... Rambo Amadeus porinuo svoj jedrenjak na solarni pogon

Next post

RIČI BLEKMUR SE NE PREDAJE... Novi singl Rainbowa stiže 17. maja

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *