Home»Muzika»Hrvatski metalcore bend Pale Origins stiže na EXIT… Ali pre toga, singl i spot za “Tension”

Hrvatski metalcore bend Pale Origins stiže na EXIT… Ali pre toga, singl i spot za “Tension”

4
Shares
Pinterest Google+
Pale Origins/Photo: Maria Tangar
Pale Origins/Photo: Maria Tangar

Hrvatski metalcore sastav Pale Origins objavio je prvi singl “Tension” sa predstojećeg albuma koji će biti objavljen krajem ove godine.

Novi singl “Tension” dostupan je na svim streaming servisima i važnim muzičkim platformama, kao i video spot na njihovom Youtube kanalu.

Pale Origins su...

Pale Origins/Photo: Maria Tangar
Pale Origins/Photo: Maria Tangar

Ivan Jovičić (vokal), Dario Hustić (gitara/vokal), Josip Pilipić (gitara), Adrian Jug (bas gitara), Sven Adanić (bubnjevi)

Pale Origins je moderni peteročlani metal bend nastao posle višegodišnjeg poznanstva i druženja njegovih članova. Kako svi dele ljubav prema muzici, a bili su i još uvek jesu članovi nekih drugih bendova i projekata, bilo je pitanje vremena kada će ih prijateljstvo navesti da se upuste u zajedničku priču.

Krajem godine 2016. objavljuju prvi EP “Embers” koji su promovisali nastupima u Hrvatskoj, što uključuje i nastup na zagrebačkom VALLHALA festivalu u maju 2017. Istog leta bend nastupa na jednom od najvećih demo festivala u regiji – Demofest 2017 – u Banjaluci. U finalu festivala svirali su pred publikom od oko 6.000 ljudi, i za svoj nastup dobili ovacije prisutnih i poštovanje žirija. Iako nisu osvojili prvo mesto, njihov basista je dobio priznanje kao najbolji basista na festivalu, primivši nagradu “Plavi bas”.

Nakon tog iskustva krenuli su i prvi internacionalni nastupi. Krajem 2017. i tokom 2018. godine odsvirali su dve turneje u zemljama jugoistočne Evrope. U tom razdoblju se počeo definisati identitet benda kao jedinstvo njegovih članova. Determinisani da premoste svaku prepreku koja ih vodi prema cilju sa čeličnom voljom, a taj cilj jeste – predstavljati svoju viziju modernog metala što većem broju ljudi.

Pale Origins nastupiće u nedelju, 7. jula, na Explosiv stageu EXIT festivala, a evo kao zvuči (i izgleda) “Tension”:

 

Previous post

RIČI BLEKMUR SE NE PREDAJE... Novi singl Rainbowa stiže 17. maja

Next post

Film o Ameliji Pulen dobija nastavak... ali ne onakav kakav svi očekuju

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *