Home»Muzika»Homeland»Posvećeno svim tugama sveta… “Lament”, novi singl Aleksandra Mitrovića Acarta

Posvećeno svim tugama sveta… “Lament”, novi singl Aleksandra Mitrovića Acarta

4
Shares
Pinterest Google+
Aleksandar Mitrović - Acart/ Photo: Promo
Aleksandar Mitrović – Acart/ Photo: Promo (Lampshade Media)

Gitarista i pevač Acart (Aleksandar Mitrović) objavio je novi video singl “Lament” kojim je ovaj džez muzičar nastavio nesvakidašnje trasiranje karijere najavljeno na početku rada na novom albumu “Homo Ludens”.

Singl na kome su gostovali eminentni srpski muzičari, posvećen svim tugama sveta, objavljen je za izdavačku kuću Lampshade Media.

Pesma “Lament” drugi je singl sa izdanja “Homo Ludens”. Na prvoj numeri “Kona” Aleksandar se prvi put publici predstavio i kao pevač, dok se na novom singlu ženskim vokalima služio više instrumentalno.

Treći album najavljuje zanimljive duete i saradnje sa vrhunskim instrumentalistima. Publika može da očekuje poližanrovsko izdanje koje je proizašao iz dugogodišnjeg sviranja raznih muzičkih žanrova.

Aleksandar Mitrović - Acart/ Photo: Promo
Aleksandar Mitrović – Acart/ Photo: Promo (Lampshade Media)

Acart je etno džez albumom “Ćiril Method”, objavljenim novembra 2017. godine, debitovao na autorskoj muzičkoj sceni i od samog početka pridobio simpatije poštovalaca ovog žanra.

Aleksandar se muzikom bavi još od detinjstva. Diplomirao je na Fakultetu Muzičke Umetnosti posle čega je nastupao sa mnoštvom bendova i samostalnih izvođača među kojima su Dado Glišić, Milena Vučić, Željko Vasić, Saša Vasić, Marko Louis…

Predavao je u mnogim muzičkim školama i autor je satiričnog muzičkog bloga “Praktikum za muzičare 22. veka”.

Piše recenzije albuma i kolumne za world music časopis “Etnoumlje”, objavio je knjigu poezije “Simfonija kiša”, a u saradnji sa raznim muzičarima nastupa i više od 200 puta godišnje.

Previous post

“Koncert za prirodu” sastava EYOT premijerno 14. maja na Kanalu kulture RTS3

Next post

Naked u Teatru Le Studio ?

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *