Home»Muzika»Kompletirana lista učesnika Arsenala 09… Vidimo se u junu u Kragujevcu

Kompletirana lista učesnika Arsenala 09… Vidimo se u junu u Kragujevcu

7
Shares
Pinterest Google+
Vlatko Stefanovski/ Photo: Teodora Ćirić
Vlatko Stefanovski/ Photo: Teodora Ćirić

Darko Rundek i Ekipa, Atheist Rap, Marko Louis, Samostalni referenti, Dejan Cukić i brojni drugi kompletirali su spisak izvođača koji će nastupiti na Main i Garden Stageu Arsenal Festa u Kragujevcu 19, 20, 21. i 22. juna.

Urban Instinkt/ Photo: Promo
Urban Instinkt/ Photo: Promo

Prve večeri Arsenala 09, pre američkog Testamenta i folk metalaca Pero Defformero program na Mainu otvaraju death metalci Dead Joker, dok na Gardenu 19. juna pored Atomskog skloništa basiste Brune Langera dolazi i Majdan, “novajlije na beogradskoj sceni” Lem Jem, Urban Instinkt, Vesela mašina i Alitor.

Dejan Cukić i Spori ritam bend/ Photo: Promo (Arsenal fest)
Dejan Cukić i Spori ritam bend/ Photo: Promo (Arsenal fest)

Na Main stageu, 20. juna nastupiće Darko Rundek i Ekipa, Litl Stiven i Vlatko Stefanovski.  

Iste večeri na Gardenu su pored ranije najavljenih pank metalaca Ritam nereda i psihodeličnih bluzera M.O.R.T. i beogradski pank Irci Scordisci, Nikom ništa, Turisti, Mile Kekin i Dejan Cukić.

– Spori ritam bend i ja upravo smo završili snimanje albuma sa 10 novih pesama čije objavljivanje očekujemo u septembru. Nastup na festivalu Arsenal mnogo nam znači, ne samo zbog mojih emotivnih veza sa Kragujevcem, već i zato što obeležava naš povratak na rok scenu više u formi benda. Obećavamo par novih stvari, ali i obilje starih pesama uz koje ćemo se zabavljati zajedno sa publikom – najavljuje Cukić.

Ezesburn/Photo; Promo, Kontakt
Ezesburn/Photo; Promo, Kontakt

Treće večeri festivala, 21. juna, pored Eyesburna, Neleta Karajlića i Hladnog piva na Mainu, Arsenal nudi u Gardenu američke stonere Red Fang, Đorđa Miljenovića, Artan Lili i Autopark, kojima su se pridružili Samostalni referenti, Stone Sliper i Brat.

 Partibrejkers/ Photo: AleX
Partibrejkers/ Photo: AleX

Četvrto, završnoo veče, 22. juna na Mainu proteći će u znaku Partibrejkers, Goblina i američkog indi rokera Kurt Vilea i njegovih The Violators, a na Garden su uz Vojka V i Vizelj, stigli Dram, Buč Kesidi, kao i Atheist Rap koji će jubilej 30 godina rada obeležiti i nastupom na Arsenalu.

Garden, kao i festival, zatvara soul muzičar Marko Louis, povratnik na Arsenal, koji je i prošle godine ovde sa brojnom publikom dočekao jutro, nakon toga konstatujući na fejsu:
 -Dočekasmo zajedno jutro u Kragujevcu, nisam znao šta nas očekuje, ali ovaj doživljaj je bio neverovatan.

Program na Gardenu otvaraće svako veče bendovi po izboru www.balkanrock.com, a to su redom Mud Factory, Fluid Underground i Bohemija, dok će tu čast četvrte večeri dobiti izvođač po glasovima čitalaca tog muzičkog portala, u izboru koji traje do 12. maja, kao i pobednik festivala Bunt.

Program Explosive DJ Stagea biće saopšten uskoro.

Komplet ulaznica za sva četiri dana festivala možete da nabavite na prodajnim mestima Ticket Visiona (odnosno www.tickets.rs) po ceni od 2.300 dinara, dok je cena pojedinačne ulaznice 1.000 dinara. 

Previous post

"Samo tvoja"... Mister Akustik objavio novi video singl

Next post

IrieFM... Tri koncerta u Jazz kantini Lisabon

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *