Home»Muzika»Homeland»Otvoren konkurs za treći Rok kamp za devojčice… Požurite rokerke, prijavljivanje je do 26. maja…

Otvoren konkurs za treći Rok kamp za devojčice… Požurite rokerke, prijavljivanje je do 26. maja…

5
Shares
Pinterest Google+
Photo: Promo (Rok kamp za devojčice)
Photo: Promo (Rok kamp za devojčice)

Treći Rok kamp za devojčice biće održan u Knjaževcu od 14. do 20 jula 2019. godine. Konkurs za ovogodišnje učesnice otvoren je od 6. do 26. maja, a u istom periodu, biće otvoren i konkurs za mentorke sa kojima će devojčice učiti sviranje na instrumentima.

Rok kamp za devojčice je neprofitni program namenjen devojčicama iz svih delova Srbije, uzrasta od 11 do 14 godina, koje se interesuju za rok muziku.

Tokom sedam dana polaznice će učiti osnove ili usavršavati sviranje gitare, bas gitare, bubnjeva i klavijatura, a po prvi put ove godine, neke od devojčica će imati priliku da nauče osnove koncertne produkcije i podešavanja zvuka.

Devojčice će zajedno napraviti svoje bendove sa kojima će vežbati, a poslednjeg dana kampa svaki bend će izvesti po jednu pesmu na koncertu otvorenom za publiku.

Photo: Promo (Rok kamp za devojčice)
Photo: Promo (Rok kamp za devojčice)

Pored radionica instrumenata i zajedničkih probi, u program su uključene i radionice pevanja, pisanja tekstova, komponovanja, kao i upoznavanja sa muzičkom i tehničkom opremom.

Mentorke i gostujući edukatori sa devojčicama će razgovarati o predrasudama i stereotipima, raditi na njihovom samopouzdanju i tremi, ali i ohrabrivati njihove talente i potencijale.

Photo: Promo (Rok kamp za devojčice)
Photo: Promo (Rok kamp za devojčice)

Ovogodišnji novitet u okviru Rok kampa jeste to da će za učešće u kampu moći da se prijave i muzičarke koje žele da budu mentorke devojčicama i da ih tokom trajanja kampa u Knjaževcu uče sviranju instrumenata.

Za učešće o kampu muzičko obrazovanje devojčica nije presudno, kao ni posedovanje sopstvenog instrumenta.

Važna napomena jeste ta da će ove godine moći da se prijave i učesnice iz prethodne dve generacije i to isključivo za sekciju koncerte produkcije i podešavanja zvuka.

Sve detaljne informacije o konkursu, kao i način prijave za učesnice i metorke ovogodišnjeg Rok kampa za devojčice možete pronaći na ovom linku ili na facebook profilu Rok kampa za devojčice.

Iza Rok kampa za devojčice stoji tim mladih i posvećenih žena Organizacije za promociju aktivizma OPA u okviru programa za afirmaciju ženskog stvaralaštva FEMIX, koji se realizuje od 2010. godine u saradnji sa velikim brojem organizacija, kolektiva, umetnica i umetnika.

A ovako jebilo prošle godine…

Previous post

Alternativa u centru grada... By-Pass, Stone Slipper i Danga u Jazz Bar Centru

Next post

Punk je "upao" u Kuglaš... Trnje, Ukratko Štef i oi! punk senzacija Dženi Vu 11. maja  u Đušinoj 5

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *