Home»Muzika»Alternativa u centru grada… By-Pass, Stone Slipper i Danga u Jazz Bar Centru

Alternativa u centru grada… By-Pass, Stone Slipper i Danga u Jazz Bar Centru

5
Shares
Pinterest Google+
Photo: Promo
Photo: Promo

Alternativni bendovi By-Pass iz Pančeva, Stone Slipper iz Kragujevca i Danga iz Beograda nastupiće u subotu, 11. maja u beogradskom klubu Jazz Bar Centar.

BY-PASS/ Photo: Facebook @bypassband
BY-PASS/ Photo: Facebook @bypassband

By-Pass je pančevački bend poznat po atraktivnim live nastupima. Na početku, stilski je bio pod uticajem progressive rocka, metala, stoner rocka i grungea, da bi se vremenom njihov zvuk oblikovao u nešto što je najbliže kombinaciji atmospheric rocka, new proga i alternative metal podžanrova.

Baogradska publika će imati priliku da u subotu čuje pesame sa oba izdanja benda – “Psychoactive” i “Pustinjom”, a biće tu i nekoliko novih, do sada nikada izvođenih pesama.

Photo: Promo
Photo: Promo

Stone Slipper, mladi alternativni rok bend iz Kragujevca, oformljen je početkom 2016. godine i čine ga Aleksa Radenković (vokal i gitara), Mladen Mirčić (bubnjevi) i Dimitrije Filipović (bas gitara).

U početku, bend je radio obrade, a sada svira autorske pesme od kojih se dve mogu slušati online. Imali su oko 20 nastupa, između ostalog i na na Megafonu 2018. godine i učestvovali su na ovogodišnjem RTS Bunt Rok festivalu.

Danga/Photo: Promo
Danga/Photo: Promo

Danga je bend koji stvara muziku pod jakim uticajem Sjetl scene 90-ih i bendova iz Srbije koji su uspeli da se približe takvom zvuku (Block Out, Bjesovi…).

Danga u bukvalnom značenju predstavlja žig kojim se označavaju domaće životinje koje se spremaju za klanje, ali u nekom savremenijem konceptu simbolički može biti bilo koji tip označavanja u modernoj kulturi – marka odeće koju neko nosi, knjige koje čita, fakultet koji je izabarao, muzika koju sluša i deli sa drugima…

Satnica koncerta:
22:00-23:00 – Danga
23:15-00:15 – Stone Slipper
00:30-02:00 – By-Pass

Cena ulaznice za koncert bendova By-Pass, Stone Slipper i Danga u Jazz Bar Centru iznosi 300 dinara, a kupuje se na ulazu u klub.

Previous post

AKADEMSKI GRAĐANIN... Džek Vajt postao počasni doktor Univerziteta Wayne u Detroitu

Next post

Otvoren konkurs za treći Rok kamp za devojčice... Požurite rokerke, prijavljivanje je do 26. maja...

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *