Njujork odao počast Wu-Tang Clanu… Od sada u Velikoj jabuci jedan kvart nosi naziv “Wu-Tang District”

0
109
Oglasi
Wu-Tang Clan/Photo: Exit promo
Wu-Tang Clan/Photo: Exit promo

Da su Wu-Tang Clan najveća hip-hop grupa svih vremena, potvrdile su i gradske vlasti u Njujorku. Poznati umetnici uglavnom dobijaju ulicu sa svojim imenom, dok je za zvezde Sea Star festivala, Wu-Tang Clan, u gradu koji nikad ne spava, odvojen ceo jedan kvart.

Nekoliko ulica koje čine Park Hil, četvrt njujorškog Stejten Ajlenda, jednog od pet delova ove metropole, od sada službeno nose ime “Wu-Tang District”, u čast članova benda koji potiču baš iz tog kvarta. Svečana ceremonija održana je nakon što je gradsko veće Njujorka u decembru jednoglasno odlučilo da ovi hip hop velikani zaslužuju ulicu zbog svog doprinosa lokalnoj zajednici, ali se ta odluka do danas pretvorila u to da Wu-Tang Clan posle 40 miliona prodatih albuma, niza nagrada i sopstvene robne marke, danas imaju i svoj kvart.

Ceremoniji je prisustvovalo i nekoliko gradskih odbornika, uz članove Wu-Tang Clana:
– Ovo je sjajan dan i drago mi je da imamo mogućnost da odamo počast našim lokalnim herojima, mladim ljudima koji su stavili Stejten Ajlend na internacionalnu mapu – izjavila je za medije gradska odbornica Debbie Rose i dodala:
– Suočeni s brojnim preprekama, oni su se pokazali, ne samo kao vrhunski rep i hip hop izvođači, već i kao inspiracija brojnim svetskim muzičarima i pravcima na koje su uticali.

Raekwon The Chef na svom Facebooku objavio je video snimak otkrivanja table uz reči: “Hvala Stejten Ajlend, Njujork.”

Wu-Tang Clan potvrdili su početkom aprila dolazak na Sea Star Festival i to u sklopu velike svetske turneje kojom obeležavaju 25 godina od objavljivanja možda i najuticajnijeg rep albuma – “Enter the Wu-Tang (36 Chambers)”. Njihov nastup na Addiko Tesla bini u subotu 25. maja biće ekskluzivan za celu Centralnu, Južnu i Istočnu Evropu.

Osim njih u prelepu lagunu Stella Maris u Umagu dolaze i vodeći elektronski izvođači današnjice Sven Vath i Nina Kraviz, britanska trap-jazz senzacija IAMDDB, globalni hitmejker Mahmut Orhan, techno zvezde nove generacije Ilario Alicante i Enrico Sangiuliani, vrh regionalne muzičke scene koju predvode Bajaga i Instruktori, Hladno pivo, Vojko V, Krankšvester, Marko Nastić, Petar Dundov, Fox, High5, Nola…

Festivalske ulaznice za Sea Star dostupne su po ceni od 4.200 dinara, što je 35% popusta u odnosu na finalnu cenu.

U ponudi su još i jednodnevne ulaznice po ceni od 2.700 dinara, VIP Gold ulaznice po ceni od 12.000 dinara i jednodnevne VIP ulaznice od 6.500 dinara, a u toku je i omiljena akcija “Kupi 4, zgrabi 5” u kojoj svi koji odjednom kupe četiri festivalske ulaznice petu dobijaju na poklon! Ulaznice se mogu kupiti putem sajta www.seastarfestival.com.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime