Home»Muzika»Pesme Eda Širana i Frenka Sinatre su hit na sahranama… a tu su i Zeppelini, Mit Loaf, Robi Vilijams…

Pesme Eda Širana i Frenka Sinatre su hit na sahranama… a tu su i Zeppelini, Mit Loaf, Robi Vilijams…

5
Shares
Pinterest Google+
Frenk Sinatra i Ed Širan/Photo: YiouTube printscreen
Frenk Sinatra i Ed Širan/Photo: YiouTube printscreen

Pesme Eda Širana i Frenka Sinatre, prema najnovijoj anketi, popularnije su na sahranama od tradicionalnih “pogremnih himni”.

Sinatrina verzija “My Way” je na vrhu najnovije liste koju je sačinio najvećeg britanski lanaca pogrebnih preduzeća, ali prvi put od početka istraživanja, 2002. godine, nijedna tradicionalna “himna” nije ušla u prvih deset, prema podacima iz Co-op Funeralcare.


“Supermarket Flowers” – Širanova posveta pokojnoj baki, napisana iz perspektive njegove majke – nalazi se na šestom mestu, dok je Westlife takođe u top 10 sa “You Raise Me” na broju osam.


“My Way” je zadržao poziciju broj 1 tokom nekoliko godina, osim u 2014, kada je “Always Look On The Bright Side Of Life”, iz filma Monti Pajtonovaca “Life Of Brian” bila najpoularnija. Edvard Egarov uzbudljivi “Nimrod” bio je najpopularniji klasični izbor generalno, iako nije uspeo da uđe u prvih 10.

Drugi popularni izbori su Led Zeppelin i “Stairway To Heaven”, Mit Loaf “Bat Out Of Hell”, dok je “Angels” Robija Vilijamsa najtraženija pop melodija, navodi Co-op.

Ono što ljudi žele više od bilo čega na sahrani je kombinacija ličnog i poznatog – rekao je dr. Džeremi Bruks, član fokus grupe iz Engleske koja radi na sahranama.

HL/Izvor: nme.com

Previous post

Muzički filmovi na Beldocsu 2019... Priča o Leonardu Koenu, Kralju i Arvou Partu

Next post

Alternativa Fest 5... Dusi, Poriv i Catch Fire 18. maja u Jazz Bar Centru

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *