UHAPŠEN BIVŠI RAČUNOVOĐA DEEP PURPLE… Od benda ukrao 3 miliona dolara

0
29
Deep Purple/Photo: facebook@officialdeeppurple
Deep Purple/Photo: facebook@officialdeeppurple

Računovođa koji odgovoran za proneveru oko 3 miliona dolara benda Deep Purple, uhapšen je zbog krađe.

Dipak Rao je radio za dve kompanije koje je vodio bend od 1992. do 2014. godine, od 2000. na mestu direktora, a 2017. je otkriveno da je “preusmerio” najmanje 2 miliona funti sa računa benda na svoj privatni račun. Rao je priznao da je “pozajmljivao” novac i suočio se sa 11-godišnjom suspenzijom sa mesta direktora kompanije.

U novom izvještaju, SurreyLive piše da je Rao, 71, uložio novac, ali je sve izgubio jer su se poslovne šeme u kojima je učestvovao pokazale kao prevare. Sada je Rao uhapšen i osuđen na šest godina i četiri meseca zatvora u Guildford Crown sudu, i odslužiće najmanje polovinu kazne pre nego što bude mogao na uslovnu slobodu. Objavljeno je i da je Rao ostao bez svoje kuće i imovine u vrednosti od oko milion dolara. Bend je objavio da više neće imati finansijska potraživanja prema njemu.

Deep Purple/Photo: facebook@officialdeeppurple
Deep Purple/Photo: facebook@officialdeeppurple

Krađe su izašle na videlo posle smrti Tonija Edvardsa, koji je upravljao kompanijama Deep Purple od njihovih početaka do 2010. Njegovo dvoje dece nasledilo je delove kompanije, a postalo je sumnjivo što Rao krije informacije o finansijskom stanju. Pravni postupak je pokrenut nakon što je on napustio kompanije, koje su nedavno otišle u stečaj.

– Stres koji smo imali tokom tog perioda je nemerljiv – rekla je Edvardsova ćerka, Ebigejl Flanagan. – Uništio je kompletno nasleđe koje je moj otac ostavio. Što je najgore, to razaranje je izazvao čovek koga smo godinama poznavali i kome smo verovali.

Raoov advokat je tvrdio da njegov klijent nije iskoristio novac da bi živeo raskošnim stilom života, već je bio zarobljen u ciklusu neprekidnog prekršaja dok je pokušavao da povrati novac koji je izgubio. Opisujući Raovo ponašanje kao “trenutak ludila koji je pokrenuo čitavu ovu užasnu stvar”, primetio je da je “njegovo ponašanje najtačnije opisati kao ponašanje glupog čoveka koji je igrom slučaja prevazišao svoje mogućnosti”.

Da podsetimo, jedan od najvećih bendova u istoriji roka i najvoljenijih bendova u Srbiji, legendarni Deep Purple, održaće koncert u Beogradu, 6. decembra u Štark Areni.

HL/Izvor: ultimateclassicrock.com

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime