Home»Muzika»Ritam Evrope na Trgu slobode… Brejkersi, Obojeni program, Kawasaki 3P i Losip A Lisac 9. maja u Novom Sadu

Ritam Evrope na Trgu slobode… Brejkersi, Obojeni program, Kawasaki 3P i Losip A Lisac 9. maja u Novom Sadu

11
Shares
Pinterest Google+
 Partibrejkers/ Photo: AleX
Partibrejkers/ Photo: AleX

Ritam Evrope! je manifestacija kojom se obeležava 9. maj, Dan pobede nad fašizmom, a ovu manifestaciju trinaestu godinu za redom organizuje Studentski kulturni centar Novi Sad.

Manifestacija Ritam Evrope! obuhvata niz kulturnih dešavanja, od izložbi, tribina, svirki i govornih programa do velikog koncerta na Trgu slobode i tokom godina je postala jedna od najprepoznatljivijih manifestacija tog tipa u regionu.

Obojeni program/Photo: facebook@ObojeniProgram
Obojeni program/Photo: [email protected]

Pet godina po okončanju Drugog svetskog rata, 9. maja 1950, francuska vlada objavila je Deklaraciju o stvaranju zajednice za ugalj i čelik između Francuske i Nemačke. Ovaj projekat, upamćen kao Šumanov plan, po tadašnjem ministru spoljnih poslova Francuske, Robertu Šumanu, predstavljao je prvi korak ka stvaranju Evropske ekonomske zajednice, preteči Evropske unije. Zbog toga se Deveti maj obeležava i kao Dan evropskih integracija, kod nas poznatiji kao Dan Evrope.

Ovog 9. maja, da Trgu slobode u Novom Sadu, na obeležavanju ovog važnog dana nastupiće Partibrejkersi, Obojeni Program, Kawasaki 3P i Josip A Lisac. Dakle, to je to – Ritam Evrope na Trgu slobode 🙂

Previous post

MUZIKA KOJA TE VODI NA NEKO DRUGO MESTO... Stigao album "Stay Around" s neobjavljenim pesmama J. J. Calea

Next post

Da li je Taron Egerton opravdao očekivanja... Evo kako zvuči njegova verzija "RocketMan" u filmskoj priči o Eltonu Džonu

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *