Home»TV»PRODUKCIJA “GAME OF THRONES” ODGOVORILA BESNIM FANOVIMA: Televizori su vam krš, nije do nas…

PRODUKCIJA “GAME OF THRONES” ODGOVORILA BESNIM FANOVIMA: Televizori su vam krš, nije do nas…

5
Shares
Pinterest Google+
Game of Thrones/printscreen
Game of Thrones/printscreen

Ljudi iz produkcije “Game of Thrones” odgovorili su na optužbe korisnika da ništa nisu videli u najvećoj bici, koju je svet – video… ili je trebalo da vidi.

Odmah nakon emitovanja treće epizode poslednje sezone internet su preplavili komentari gledalaca da su od bitke videli samo delić, jer je sve bilo suviše mračno.

Kinematografi serije otkrili su za The Verge da apsolutno nije do njih to što se pojedini gledaoci žale da nisu mogli da vide ništa od bitke, jer su je oni snimali i znaju kako su je snimili – kako bi i trebalo. Ipak, ostavili su mogućnost da je produkcija na kraju delimično kriva za ovakvu situaciju zbog bitrejta (koji je morao biti prilagođen i striming servisima), ali da to svakako ne bi trebalo da uzrokuje drastično loš prikaz i totalnu pomrčinu na ekranima korisnika širom sveta.

“Game of Thrones” snimana je, kažu njeni tvorci, za bioskopski doživljaj, pa je kompresija na TV format mogla da utiče na kvalitet prikaza, ali ne i da ga uništi, kao što gledaoci to tvrde.

Wired UK i TMZ su nakon cele ujdurme objavili intervjue sa kinematografima, koji su govorili na ovu temu, ističući da su mnogi korisnici nepravedno svalili krivicu na HBO i produkciju “Game of Thrones”, a da je problem ne samo u njima samima, nego i u njihovim televizorima tj. uređajima, na kojima su gledali epizodu.

– Mnogi korisnici očigledno ne znaju da podese svoj TV tako da na njemu kvalitetno gledaju program. Takođe, “Igra prestola” nije namenjena za gledanje na iPad ili drugim uređajima malih dijagonala ekrana, koji ne mogu i zbog drugih ograničenja da iznesu ono što svaka epizoda nosi. Postoji opcija modernih televizora, koja se zove osvetljenje ekrana, kao i druge, poput moda slike, koje bi korisnici svakako trebalo da znaju da koriste – rekao je jedan od kinematografa Fabijan Vagner.

Na pitanje kako može biti siguran u to što govori tj. da je problem u gledaocima, odgovorio je:

– Znam da nije suviše mračno, jer sam ja snimao sve od početka do kraja.

Tako da, dragi fanovi serije – do vas je i do vaših televizora, nije do autora.

Pogledajte fotografije sporne, treće epizode “Game of Thrones”:

Previous post

Branko Đurić Đuro: Sve smo do sada pogodili u "Nadrealistima", ostalo je još samo da Brega i Springstin postanu predsednici

Next post

ZEZALICA S POVODOM... Tool najavili veliku turneju bizarnim mimom na Twitteru

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *