Home»Muzika»Upoznajte The Royal Freak Out…  Mađarski stoner rock bend prvi put na mini turneji po Vojvodini

Upoznajte The Royal Freak Out…  Mađarski stoner rock bend prvi put na mini turneji po Vojvodini

4
Shares
Pinterest Google+
The Royal Freak Out/Photo: Promo
The Royal Freak Out/Photo: Promo

The Royal Freak Out, četvoročlani rock bend iz Budimpešte, prvi put će nastupiti u Srbiji, na mini turneji po Vojvodini na kojoj će svirati u Novom Sadu, Zrenjaninu i Senti.

Reč je o bendu koji svira progresivni stoner rock sa melodičnim solo deonicama i energičnim nastupima uživo. Prvobitno su se okupili u Londonu još 2012. godine i objavili svoj prvi EP “Failure is an Option”, a nekoliko godina kasnije reformisali su bend u Mađarskoj i objavili EP “Full Circle” 2015. godine.

Na turneji po Austriji i Nemačkoj, delili se pozornicu sa Karma to Burn (USA), Final Stair (D) i Methadone Skies (RO), ali nastupali i na uglednim mađarskim festivalima kao što su Bankito, EFOTT i Abaliget Prog Camp. Njihov novi album, “A Step Beyond The Fading Line” objavljen je u oktobru 2018. godine, a u februaru ove godine objavili su singl “Hidden Sounds from Older Times”.

“A Step Beyond The Fading Line” je izvanredno, 55-minutno muzičko putovanje kroz društvo i odnose koji danas vladaju. Posle neuobičajene uvodne intonacije, bend “razmotava” muzičke žanrove, sloj po sloj, pokazujući svu snagu progresivnog roka, korene stoner rocka, uz dodatak originalnih melodija.

Bend i njihov menadžer prosto su “ludi za Srbijom”, posebno za muzičkim festivalima u našoj zemlji, pa ne kriju da su prokleto uzbuđeni” što konačno dolaze na svoju prvu mini-turneju po Vojvodini:

The Royal Freak Out nastupiće u novosadskom klubu dom b-612, 23. maja, dan kasnije u zrenjaninskom MItraljezu uz podršku benda Northern Revival, a mini turneju završavaju 25. maja u klubu Zentropia u Senti, gde će im gosti biti takođe Northern Revival, ali i mađarski bend Trillion.

Previous post

Gitarista Soundgardena o ranim danima Nirvane: Harizma Kurta Kobejna bila je - ravna nuli

Next post

THE NATIONAL U "BOUVI STILU"... Pogledajte sjajan crno-beli spot za pesmu "Hairpin Turns"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *