Home»Muzika»Robert Smit neće da bude vitez: Radije bih odsekao sebi ruku nego da primim titulu od kraljice

Robert Smit neće da bude vitez: Radije bih odsekao sebi ruku nego da primim titulu od kraljice

9
Shares
Pinterest Google+
Robert Smit, The Cure/Photo: facebook@thecure
Robert Smit, The Cure/Photo: [email protected]

Robert Smit, frontmen benda The Cure, izjavio je u jednom intervjuu da bi radije sebi odsekao ruke nego primio titulu od britanske kraljevske porodice.

Smit je u tek nedavno otkrivenom razgovoru iz 2012. godine za francuski portal Telerama, izrazio svoju nenaklonost prema britanskoj monarhiji, prenosi NME.

– Bilo koji oblik naslednih privilegija jednostavno je pogrešan. Ne samo da je antidemokratski, već i suštinski pogrešan. Ono što me ljuti je to što je nekim ljudima kojima sam se godinama divio, bila ponuđena nagrada kraljevske porodice, i oni su je prihvatili i postali lord ili ser – rekao je Smit.

Oktrio je i kako bi on postupio ako bi mu ikada kraljevska porodica ponudila titulu.

– Iskreno, radije bih odsekao sebi ruke nego da je prihvatim. Jer, kako se usuđuju i da pretpostave da bi oni mogli meni da ukažu čast? Ja sam mnogo bolji od njih, oni nikada nisu ništa radili u životu, oni su j***** idioti – poručio je frontmen benda Cure.

 

NME podseća da su među retkim javnim ličnostima koje su odbile titule kraljevske porodice muzičari Džon Lenon i Dejvid Bouvi, pisac Roald Dal i slikar Lusijan Frojd.

Podsetimo, The Cure će ove godine po prvi put nastupiti u Srbiji – 4. jula na Exit festivalu u Novom Sadu.

HL/Izvor: N1

Previous post

U SRCU IM - PANČEVO... Bend RAMPA objavio debi album "Ovaj grad"

Next post

Da li znate šta su "vulture capitalism" i "gig economy"...? Američki rečnik Merriam-Webster dodao 640 novih reči i definicija

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *