Home»Muzika»Homeland»O NEČEMU LEPOM… Dingospo Dali u KC Grad, specijalni gost – Karpo

O NEČEMU LEPOM… Dingospo Dali u KC Grad, specijalni gost – Karpo

4
Shares
Pinterest Google+

Melanholičan i strastven, alternativni rok sastav Dingospo Dali nastupiće u nedelju, 12. maja 2019. na sceni KC Grad od 21 h, a ovim koncertom sastav Dingospo Dali specijalno najavljuje svoj novi singl i spot “Slabost”.

Spot koji predstavlja i svojevrsnu najavu za novi album pod nazivom “O nečemu lepom” koji se očekuje do kraja godine u izdanju Long Playa.

Pesma je snimana u studiju Šamarčina u Vrbasu, produkciju i miks radio je Boris Mladenović u studiju O u Digimediji, master Doktor Mix (London), spot je snimio, režirao i montirao Girizd Daniel “Stavro” koji je artistički vizualizovao stihove pesme.

Na koncertu se osim znanih stvari i novog singla “Slabost” premijerno očekuje i izvođenje još nekoliko singlova s predstojećeg albuma.

Karte po ceni od 400 dinara mogu se kupiti u KC Grad, a cena karte na ulazu iznosiće 500 dinara.

Dingospo Dali su...

Dingospo Dali/Photo: AleX
Dingospo Dali/Photo: AleX

Sandra Vidojević – vokal, Nemanja Bulatović – bas gitara, Nikola Vidojević – bubnjevi, Nikola Mišić – električna gitara, Marko Mićanović – električna gitara

Dingospo Dali je originalan spoj altrocka i popmistike koji na autentičan način spaja groove ritam sa nežnim vokalnim i gitarskim deonicama. Podeljen u delove, to je sastav koji je sposoban da zaleluja, polomi, tantrično pristupi ili te romantično zamisli. Jedan od nekolicine koji s takvim stavom ulazi u žanrovski klinč bez opterećenja i sadrži dozu besa koja uvlači u disciplinovanu meditaciju koja koncerte ovog benda čini jedinstvenim iskustvom.

Do sada, Dingospo Dali je objavio jedan studijski album “Sve dok mislim da je ovo drugi svet” (Long Play, 2017)  koji je visoko ocenjen od strane muzičkih kritičara.

Pažnju na sebe skrenuli su nakon pobede na prvom televizijskom takmičenju demo bendova Bunt Rok Masters 2015. godine u organizaciji Emisije Bunt i drugog programa Radio Televizije Srbije i Radija 202 u kom je učestvovao veliki broj demo bendova. Pobedili su sa pesmom “Ne pitaj se”. Nakon toga su usledili nastupi na brojnim festivalima širom Srbije i zemalja u regionu. Bili su deo programa Arsenal Fetivala, Exita, Demofesta u Banjaluci gde su takođe došli do finala, Beerfesta u Beogradu, Zaječarske Gitarijade, Rock Vilidž festivala u Banatskom Sokovlcu, Bedem Festa u Nikšiću, Park Festa u Užicu…. Zapaženi nastup imali su i u Hali sportova kada su otvorili koncert švedskom indie-rock sastavu Mando Diao u decembru prošle godine.

Koncerno veče u KC Grad od 21 h otvoriće gosti, mladi beogradski garažni indi/surf bend Karpo.

Karpo su...

Karpo/Photo: facebook@KArpoBend/Iva Atanasković
Karpo/Photo: [email protected]/Iva Atanasković

Jovan Ilić – gitara/vokal, Todor Parabucki – bas gitara/prateći vokal , Ognjen Drobac – gitara, Jovan Marjanov – bubnjevi

Karpo je osnovan 2017. godine, a za nešto više od godinu dana postojanja bend je bio izuzetno aktivan, kako stvaralački tako i izvodjački. Iza njih postoji već nekolicina demo snimaka i nastupa, od kojih se izdvajaju nastupi kao predgrupa beogradskim bendovima Virvel i Crvi.

 

Previous post

Sting i Džimi Felon u svemirskim odelima u parodiji na "Walking on the Moon"

Next post

The Cranberries, poslednji put... Objavljen "IN THE END", album za koji niko nije želeo da se desi...

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *