Home»Muzika»Zabranjen koncert Sepulture u Libanu… Optužili ih da – obožavaju đavola

Zabranjen koncert Sepulture u Libanu… Optužili ih da – obožavaju đavola

4
Shares
Pinterest Google+
Sepultura/ Photo: Facebook @sepultura
Sepultura/ Photo: Facebook @sepultura

Brazilski hevi metal veterani morali su da otkažu predviđen koncert u Bejrutu jer je država Liban odbila da im izda vize uz objašnjenje da njeni članovi “obožavaju nečastivog”.

Vest je došla od libanskog promotera Skull Sessions koji je naveo kako su vize članovime Sepulture odbijene zbog “opšte sigurnosti”.

– Ogorčeni smo i ljuti, kao što ćete i vi biti – reči su Skull Sessionsa kojim su obavestili libanske fanove grupe o neočekivanom potezu vlasti.

U nastavku je promoter prilošio i opis dokumenta, koji je video jedan od službenika, i naveo kako se u tom dokumentu zaključuje da su članovi Sepulture obožavatelji đavola koji omalovažavaju hrišćanstvo i da su nastupali u Izraelu.

– Sve to naravno nije istina – kaže promoter. Naime, putnicima koji u pasošu imaju žig izraelske granične službe zabranjen je ulazak u Liban, a Skull Sessions navodi kako Sepultura nikad nije nastupila u Izraelu.

Sepulturi ovo nije prvi put da bude zabranjena na Bliskom istoku. Naime 2016. godine u Kairu, u Egiptu, grupi je bio otkazan nastup pod istom optužbom da je reč o obožavateljima đavola.

HL/Izvor: espreso.rs

Previous post

Jazz Celebration... 35. Beogradski džez festival od 22. do 27. oktobra u DOB-u i Kombank dvorani

Next post

WOODSTOCK #50 U PROBLEMIMA... Otkazali hedlajneri, stopirana pretprodaja karata, dozvola za lokaciju još nije stigla...

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *