Home»Kultura»Pozorište»POKRENIMO PRIČU… Prvi festival ASSITEJ-a Srbije od 9. do 11. maja širom beogradskih pozorišta

POKRENIMO PRIČU… Prvi festival ASSITEJ-a Srbije od 9. do 11. maja širom beogradskih pozorišta

5
Shares
Pinterest Google+

ASSITEJ Srbije, udruženje za razvoj pozorišta za decu i mlade, pokreće festival čije će se prvo izdanje pod nazivom “Pokrenimo priču” održati od 9. do 11. maja širom beogradskih pozorišta.

U pitanju je pozorišni festival za decu i mlade, nacionalnog i takmičarskog karaktera, koji će okupiti na jednom mestu profesionalne stvaraoce u pozorištu za decu i mlade iz Srbije, a koji su članovi Udruženja.

Kao domaćin festivala, Pozorište lutaka “Pinokio” na svojoj sceni ugostiće pet od ukupno devet predstava, dok će preostale predstave biti izvedene na matičnim scenama u Beogradu – tri predstave na sceni UK Vuk Karadžić i Bitef teatra i jedna na matičnoj sceni u Novom Sadu.

Photo: Promo
Photo: Promo

Na festivalu će biti dodeljene dve podjedanko važne nagrade:
– nagrada za najbolju predstavu po odluci Stručnog žirija u sastavu: Milena Depolo, Jelena Bogavac, Jelena Popadić Sumić, Marijana Cvetković, Anita Stojanović, David Alić, Dragiša Kosara, Emil Kurcinak i Petar Lukić.
– nagrada za najbolju predstavu po odluci Žirija pedagoga u sastavu: Sanja Terić, Jelena Stojiljković i Vesna Šojić.

– Pokrećemo priču o zajedništvu. Pokrećemo priču o našoj publici. Da li ćemo uspeti da je zadržimo? Da li joj se obraćamo na pravi način? Da li nas doživljava kao edukatore, prijatelje, autoritete ili zabavljače? Da li deca i mladi vole pozorište? Pokrećemo priču o nama samima. Pogledajmo se u ogledalo. Pokrećemo priču o budućnosti – poručuju organizatori.

ASSITEJ srbije okuplja više od 50 članova među kojima su institucionalna pozorišta za decu i mlade, pozorišta nezavisne scene, festivali i programi festivala posvećeni mladoj publici, ustanove kulture koje u svom programu neguju profesionalni pozorišni izraz za decu i mladu publiku i pojedinci, umetnici i umetnički saradnici svih profila.

Photo: pixabay.com
Photo: pixabay.com
Previous post

U NOĆI 7. MAJA U AMERIKANI ĆE BITI SVE SANJALICE... Still Corners gotovo rasprodali beogradski koncert

Next post

Put od online servisa do vinila... Bandcamp pokreće proizvodnju ploča

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *