Dead Can Dance kreću na turneju… U Beograd dolaze u društvu nemačkog perkusioniste Davida Kuckhermanna

0
79

Sastav Dead Can Dance 30. aprila kreće na “A Celebration – Life and Works 1980-2019” turneju u okviru koje prvi put dolaze u Beograd.

David Kuckhermann/ Photo: Promo (Charm Music Serbia)
David Kuckhermann/ Photo: Promo (Charm Music Serbia)

Kao specijalni gost koncerta koji će se održati 28. juna u Sava Centru nastupiće nemački perkusionista David Kuckhermann.

Ovaj četrdesetogodišnji Nemac rođen u Minsteru izdao je dva samostalna albuma (“Hiraeth”, “The Path of the Metal Turtle”), a u svojoj biografiji ima i Gremi nominaciju za najbolji album novog doba.

Nakon što je prošao školu kod učitelja kakvi su Glen Velez, Behnam Samani, Ramesh Shotham i Ustad Fayaz Khan, razvio je sopstveni still spajajući tehnike i ritmove udaračkih tradicija Irana, Indije, Egipta, Evrope, Turske i Afrike.

Lista imena sa kojima je sarađivao je dugačka i tu su, osim Dead Can Dance još i Omar Faruk Tekbilek, Levent Yildirim, Cordatum, Ahmad Al-Khatib, Taner Akyol, The Pera Ensemble, Riadh Feri, Sicilijanska Filharmonija, Cristina Braga i mnogi drugi.

David Kuckhermann/ Photo: Promo (Charm Music Serbia)
David Kuckhermann/ Photo: Promo (Charm Music Serbia)

Nastupao je i držao masterklas predavanja u više od 15 zemalja širom sveta. On je savetnik, učitelj i izvođač, a kada nije na turnejama, radi na serijama DVD-eva sa savetima iz oblasti sviranja rukama i prstima.

Od 2011. proširio je svoje umeće i na redak i neobičan The Hang i “porodicu” hendpen instrumenata i u svoje nastupe uvrstio i melodije odsvirane na ovaj način.

Godine 2012. pozvan je da se pridruži turneji Dead Can Dance i od tada često nastupa kao njihov gost a imaćemo i tu sreću da ovog sjajnog muzičara čujemo i u Sava Centru. 

Koncert u Sava Centru 28. juna 2019.godine biće jedinstvena prilika da čujete uživo jednu od najvećih grupa svih vremena i doživite muzičku katarzu koju samo Dead Can Dance mogu da izazovu svojim zvukom i vanvremenskom muzikom.

Ulaznice se mogu kupiti na prodajnim mestima Ticketvision-a, online na www.tickets.rs i na blagajni Sava centra.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime