I BI ZONA B… Noć baš dobrog bluza u Amerikani

0
120
Oglasi
Zona B/ Photo: AleX
Zona B/ Photo: AleX

Beogradski bluz bend Zona B odžao je koncertnu promociju svog novog albuma u sali Amerikana Doma omladine, u petak 19. aprila. Bluz veterani su priredili još jednu fenomenalnu svirku i pokazali zašto ih mnogi smatraju za jedan od najboljih domaćih bluz sastava. Ostaje žal što sala Amerikana nije bila više posećena, jer su beogradski bluzeri to apsolutno zaslužili.

Od samog početka koncerta bend je pokazao za šta je sve sposoban. Kombinacija klavijatura, gitare i usne harmonike koji se prepliću konstantno uz naravno fenomenalnu ritam sekciju ostavila je sjajan utisak na sve prisutne. Takođe, ni publika nije ostala ravnodušna na bluz ritam i poznate melodije sa bine.

Zona B/ Photo: AleX
Pera Džo/ Photo: AleX

U publici je, očekivano, bila nešto starija ekipa, ali je takođe bilo i pripadnika mlađe generacije, što obećava i budi nadu da se možda među njima kriju oni koji će očuvati nasleže BG bluesa i Zone B.

Potom je Petar Zaharija najavio goste, a na bini se pojavio hor KST. Usledila je pesma koja će se naći na novom albumu benda, koju su izveli zajedničkim snagama. Usledila je obrada legendarne “Help” Beatlesa, kao i “Stand By Me”  Bena E, Kinga.

Duda Bezuha/ Photo: AleX
Duda Bezuha/ Photo: AleX

Bend je nastavio sa sjajnom svirkom, sve do samog kraja, a moj utisak večeri je svakako virtuoznost Dude Bezuhe koja mi je vratila željuda se ponovo prihvatim gitare koja već neko vreme samo skuplja prašinu…

[infobox title=’Tri decenije negovanja bluz tradicije’]

Zona B je bend koji čine svim ljubiteljima bluz zvuka jako dobro poznata lica. Dušan Duda Bezuha na gitari, nekadašnji basista Idola Zdenko Kolar, “gospodar” usne harmonike Petar “Pera Joe” Miladinović, bubnjar Dušan Ristić, Zoran Žikić na perkusijama i pevač Petar Zaharija.
Bend je u svojoj karijeri dugoj preko tri decenije je sarađivao sa mnogim poznatim licima ali svakako se izdvaja njihov nastup na kome je gostovala svetska bluz ikona Badi Gaj, dok je u bendu još bio pevač iz originalnog sastava Lola Savić, otac poznatog glumca Viktora Savića.[/infobox]

HL/A. Milovanović

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime