Home»Muzika»Made by Giants… Sean Yox & The Streamers u novoj pesmi bave se – “zabranjenom istorijom”

Made by Giants… Sean Yox & The Streamers u novoj pesmi bave se – “zabranjenom istorijom”

4
Shares
Pinterest Google+
Sean Yox/Photo: YouTube printscreen
Sean Yox/Photo: YouTube printscreen

Srpski muzičar koji već dugo karijeru gradi iz “velike jabuke”, Nebojša Joksović, aka Sean Yox, sa svojim bendom The Streamers uskoro će predstaviti novi singl “Made by Giants”.

Šon za Headliner kaže da će se nova pesma naći na streaming servisima 15. maja.

– Pesma je inspirisana alternativnom istorijom naše civilizacije. Istorijom koja je ostala zaboravljena ili izbrisana iz nauke i onoga sto smo učili u školi, kao i onoga sto oficijelna nauka priznaje – kaže Šon i dodaje:

– Osetio sam veliko zasićenje konvencionalnom pop kulturom i onim sto je prihvaćeno, što je poželjno, što je popularno, što je očekivano. Omeđavanje u svakom obliku, materijalizacija banalnog, trade mark. Sve je to jedna velika stranputica i bekstvo od samospoznaje. Više nemamo nikave ideje, veliki muzički centri odzvanjaju prazninom i nedostatkom talenta. Prekucavanje jednih te istih pesama, od pre 30 godina i više, dovede te u situaciju da jednostavno nestaneš i radiš druge stvari – objašnjava Šon šta ga je inspirisalo za “Made by Giants”.

Sean Yox/Photo: YouTube printscreen
Sean Yox/Photo: YouTube printscreen

Muzičar koji se etablirao u Njujorku, povremeno natupa i u rodnoj Srbiji, a spot je snimio u Grčkoj.

– Video je sniman na praistoriskoj lokaciji Pniks, kod Atine. Ovaj lokalitet je postojao pre starih Grka, a po onome sto se može videti, vrlo je moguće da potiče od civilizacije koja je tu bila pre potopa. Veoma misteriozno mesto, oseća se neka čudna energija, neka vrsta magnetizma – opisuje Šon kako je bilo na snimanju i dodaje:

– U stvari, lokalitet, koji po popularnosti apsolutno ne može da se meri sa Akropljem, koji je na brdu preko puta, zapravo je “Gem Hidden In The Plain Sight”. Inače, ovaj singl je verovatno deo koncept albuma, na kome ćemo raditi, posetićemo najveće svetske misterije i prastare civilizacije i uraditi pesmu i video prema mestu koje posetimo.

Audio za “Made by Giants” je snimljen u Nemačkoj, tokom turneje benda, a nedavno su Sean Yox i The Steramers svirali u Nju Hejvenu, zajedno sa legendarnim bendom Iron Butterfly. Bend nastavlja s koncertnim aktivnostima, ali se još ne zna kada možemo da očekujemo njihov nastup u Srbiji.

HL

Previous post

NASTAVLJA SE METALLICA SAPUNICA... Sad i Kirk Hemet najavljuje novi album

Next post

"Buđenje" na Kolarcu... Orkestar Muzikon i gosti iz Holandije 25. aprila na trećem koncertu Level Up! sezone

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *