“Buđenje” na Kolarcu… Orkestar Muzikon i gosti iz Holandije 25. aprila na trećem koncertu Level Up! sezone

0
29
Muzikon (Kolarac)/ Photo: AleX

U čast proleća, kamerni orkestar Muzikon održaće koncert pod nazivom “Buđenje” u Velikoj sali Kolarčeve zadužbine četvrtak, 25. aprila od 20:00 časova. 

Treći koncert Level Up! sezone predvodiće gostujući muzičari iz Holandije – koncertmajstor kamernog orkestra Concertgebouw Jelena Ristić (violina) i solista Arnhem filharmonije Brahm Kreftmeijer (oboa). Muzikon će publici prirediti “Buđenje” uz izrazita koncertantna dela baroka i predivnu Simfoniju broj 29. W. A. Mocarta.

Pored sjajnih gostiju iz Holandije na ovom koncertu gostuju i hornisti Mihajlo Bulajić i Teodor Blagojević, kao i oboistkinja Jelisaveta Pešić.

Jelena Ristić/ Photo: Promo (Kolarac)
Jelena Ristić/ Photo: Promo (Kolarac)

Jelena Ristić je po završetku studija u Novom Sadu upisala Master studije na Konzervarorijumu Amsterdam u klasi profesora Ilje Gruberta. Još za vreme studija pobedila je na audiciji za jednog od koncertmajstora u filharmoniji Arnhem u Holandiji.

Kao koncertmajstor često gostuje u Danskoj u orkestrima Kopenhagen filharmonija i Odense filharmonija. Od 2013. stalni je član prvih violina Royal Concertgebouw orchestra (Kraljevski orkestar Holandije) i koncertmajstor je kamernog orkestra u sastavu Concertgebouw.

Kao solista nastupa sa orkestrima širom Holandij, dok je za vreme školovanja u Srbiji nastupala sa Niškim simfonijskim orkestrom i Novosadskim akademskim orkestrom. Kao član orkestra Concertgebouw nastupa širom sveta sa najboljim svetskim solistima i dirigentima sadašnjice.

Brahm Kreftmeijer/ Photo: Promo (Kolarac)
Brahm Kreftmeijer/ Photo: Promo (Kolarac)

Brahm Kreftmeijer je završio studije oboe na konzervatorijumu Utrecht – Holandija u klasi profesora Ernesta Rombout.

Kao vrlo mlad muzičar postaje prva solo oboa Arnhem Filharmonije iz Holandije i redovno gostuje u orkestrima Royal Concertgebow orkestra i Roterdam filharmonije.

U orkestru Combattimento Amsterdam nastupa isključivo kao solista, sa njima je snimio i brojne albume i nastupao na svim kontinentima.

Brahm Kreftmeijer član je i renomiranog kamernog duvačkog ansambla Hexagon. Docent je na fakultetu Artez (Arnhem, Zwole, Enschede) na odseku oboe.

Muzikon/ Photo: AleX
Muzikon/ Photo: AleX

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime