Home»Muzika»DJ World»The Road To Jack Back… Dejvid Geta prvi put progovorio o svojim počecima u mini-dokumentarcu

The Road To Jack Back… Dejvid Geta prvi put progovorio o svojim počecima u mini-dokumentarcu

4
Shares
Pinterest Google+
Dejvid Geta/Photo: Facebook@DavidGueta
Dejvid Geta/Photo: [email protected]

Jedan od najvećih muzički hproducenata svih vremena Dejvid Geta, odlučio je da se otvori fanovima širom sveta i ispriča mnoge praktično nepoznate detalje iz svoje gotovo trodecenijske karijere.

Životni put od početnika do najveće svetske dens zvezde ispričao je lično u 15-minutnom mini-dokumentarcu pod nazivom “The Road To Jack Back”. U pitanju je Getin najnoviji umetnički pseudonim koji je napravio kako bi mogao da pravi izvornu house muziku bez pritiska svetske javnosti da stalno isporučuje najveće hitove.

Video prati početak njegovog stvaranja, susret sa vlasnikom čuvenog kluba Space na Ibici, priču koja stoji iza planetarnog hita “Just A Little More Love” i otkriva kakvu je pomoć Geta dobio lično od svojih prijatelja iz čuvenog tandema Daft Punk.

Popularni Francuz počeo je skromno i kao mladi DJ svaku subotu bi proveo prelistavajući ploče u radnjama i prazneći novčanik ne bi li došao do najboljih izdanja i postao najveći kolekcionar u kraju.

Dejvid Geta/ Photo: Exit
Dejvid Geta/ Photo: Exit

– To je bio period pre procvata interneta i posedovanje kolekcije vinila i sposobnost miksovanja numera u euforični muzički koktel bilo je nešto što je rasprodavalo nastupe. Masa bi se okupila da pozdravi izvesnog DJ-a, znajući da će čuti nešto uzbuljivo i drugačije, te da će biti bogatiji za neprocenjivo iskustvo koje ne bi doživeli ni na jednom plesnom podijumu – kaže Geta, između ostalog, u videu.

Zahvaljujući svojoj istančanoj tehnici i sposobnostima za miks pultom Geta je vrlo rano počeo da pušta setove duge čak osam sati koji su sadržali nove talase, disko i zvukove karakteristične za taj period.

U ovom ostvarenju Geta prepričava kako je otkrio house muziku, ističući imena muzičkih ikona koji su uticali na njegov život i tok karijere. Dovodeći američke DJ legende u Pariz, kao što su Frankie Knuckless, David Morales, Danny Tenaglia i Robert Owens, Geta je naučio kako da stvara house muziku i razvijao je dalje po svom ali, kako se pokazalo, i ukusu publike širom sveta.

Stazama tridesetogodišnje karijere megastara projuriće ovog leta i publika iz više od 30 zemalja na šestom Sea Danceu. Geta predvodi jedan od najjačih izdanja festivala koji će se na plaži Buljarica održati od 30. avgusta do 1. septembra.

HL/Izvor: cdm.me

Previous post

METALCI CELOG SVETA DOBILI DOM... Montreal se proglasio "posebnim gradom" za heavy metal

Next post

Ovako zvuči kad više od 250 muzičara krene sa Metallicom i "Sad But True"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *