AKUSTIČNA MAGIJA… Borislav Mitić i prijatelji u Metropolisu 20. aprila

0
213
Oglasi
Borko Mitić & Nebojša Mitrović/Photo: Wood
Borko Mitić & Nebojša Mitrović/Photo: Wood

U subotu, 20. aprila, u Metropolisu će od 21:00 časa ponovo nastupiti naš poznati gitarista Borislav Mitić – Borko, muzičar koji je ostvario značajne uspehe u Americi, kao i instrumentalnim albumima za legendarnu izdavačku kuću Shrapnel Records.

Borislav će na svirci u centru Beograda izvesti uglavnom akustične verzije svojih virtuoznih instrumentalnih kompozicija sa Nebojšom Mitrovićem na drugoj gitari. Stilski, ovaj neoklasični materijal je sada dodatno obojen i flamenko uticajima. Veliki deo večeri će takođe biti i vokalno orijentisan, sviranjem nekih obrada rok standarda sa pevačicom Sanjom Polimac (ex Kal).

Sonja Polimac/Photo: Promo
Sonja Polimac/Photo: Promo

Specijalni gost večeri će biti i poznati pevač Filip Žmaher.

Borko Mitić i Filip Žmaher/Photo promo sc
Borko Mitić i Filip Žmaher/Photo promo sc

– Ovom prilikom sviraćemo i neke obrade legendarnih rok hitova – kaže za Headliner Borko i dodaje: – Sa Filipom, inače, sada povremeno sviram neke električne obrade Rainbow, Whitesnake, Deep Purple i postoji ideja o nastavku saradnje i ambicioznijem autorskom radu kasnije. Sanja Polimac je dugo na klupskoj sceni. Pevala je nekoliko godina u sastavu Kal. U planu je jedan rockabilly/blues/swing trio projekat s njom na jesen, sa Goranom Popovićem na kontrabasu.

Sjajni gitarista najavljuje i solo album, ali za američko tržište.

– Nameravam da počnem električne instrumentalne nastupe krajem godine sa svojim triom, uz veći koncert u Beogradu koji planiram… a sve kao uvod u novi električni album koji ću, najevrovatnije, 2020. objaviti za američko tržište – kaže Mitić.

Ulaz na ovu sjajnu svirku u subotu u Metropolisu je besplatan.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime