Home»Pulse»Najave»Dara Džokić, Isidora Minić i Branka Šelić u predstavi “Ručni rad” 18. aprila na sceni KC Čukarica

Dara Džokić, Isidora Minić i Branka Šelić u predstavi “Ručni rad” 18. aprila na sceni KC Čukarica

4
Shares
Pinterest Google+

Predstava “Ručni rad”, u kojoj igraju Dara Džokić, Isidora Minić i Branka Šelić, biće izvedena u četvrtak, 18. aprila na sceni KC Čukarica.

Predstavu je, po tekstu francuskog pisca Žan Klod Danoa, režirao Milan Nešković. Po njegovim rečima, “Ručni rad” je crno humorna priča o položaju žena koje ni ne shvataju da su žrtve svog okruženja (supružnika, ukućana, komšija, ljudi na poslu) i koje su izgubile svaku vrstu empatije prema sopstvenom životu, ali poseduju jako izraženu i iskrenu empatiju prema drugim ženama, što je svojevrstan apsurd.

Ovo je priča o samo tri ženska principa, kojih ima koliko i žena na ovoj planeti, ali koja postaju gotovo stereotipi ponašanja.

Dara Džokić, Isidora Minić i Branka Šelić (Ručni rad)/ Photo: Promo (KC Čukarica)
Dara Džokić, Isidora Minić i Branka Šelić (Ručni rad)/ Photo: Promo (KC Čukarica)

Prvi princip – žena koja prepušta drugima da joj rešavaju sve probleme na koje naiđe, ne iz lenjosti ili nemoći, već iz ubeđenja da ona sama to ne ume, budući da su je muškarci ubedili u sopstvenu nesposobnost u šta je ona poverovala.

Drugi princip – žena kojoj je naizgled sve jasno, koja zrači prezirom prema muškarcima i koja je posvetila svoj život borbi za prava žena, ali svim tim ženama daje potpuno pogrešne i čak besmislene savete i rešenja, jer ni sama ne ume da reši svoje probleme kod kuće, pa izmišlja svoj život superheroine u parku koja radi za dobrobit svih žena, prikrivajući sopstvenu nemoć.

I kao treći pincip imamo nesrećnu ženu koja nikada nije imala nikakav fizički kontakt sa muškarcem, sem rukovanja, koju svi oko nje ubeđuju da je zbog toga blagoslovena, a koja ipak žudi za muškim dodirom, zagrljajem i ljubavlju kao najjednostavnijoj i najlepšoj stvari.

Ona toliko javno pati i sažaljeva sebe da je zbog svih tih stvari potuno neprivlačna bilo kom muškarcu koga je ikada upoznala, pa se skriva u religioznosti, što je takođe samo fasada.

Početak predstave je u 20:00 časova, cena ulaznice iznosi 500 dinara.

Dara Džokić, Isidora Minić i Branka Šelić (Ručni rad)/ Photo: Promo (KC Čukarica)
Dara Džokić, Isidora Minić i Branka Šelić (Ručni rad)/ Photo: Promo (KC Čukarica)
Previous post

Voters poručio Madoni: Ako veruješ u ljudska prava, nemoj da nastupaš u Izraelu

Next post

MA, ŠTA REČE... "Bohemian Rhapsody" postala najprodavanija adaptacija muzičke biografije na svetu

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *