Home»Muzika»Beirut objavio spot za pesmu “When I Die”

Beirut objavio spot za pesmu “When I Die”

4
Shares
Pinterest Google+
Zak Kondon in Berlin Studio/ Photo: Olga Baczynska
Zak Kondon in Berlin Studio/ Photo: Olga Baczynska

Jedan od najzanimljivijih bendova na muzičkoj sceni današnjice, Beirut, objavio je spot za pesmu “When I Die” sa aktuelnog petog studijskog albuma “Gallipoli”.

Spot je režirao multimedijalni umetnik Brodi Kondon, a sniman je u Futuro 13 kući u Berlinu i delimično je inspirisan fiktivnim suicidnim kultom koji testira svoje granice nizom grupnih eksperimenata. Radnja spota vezuje se i za samu tematiku pesme.

– Posle psihosomatske sesije koja je inspirisala omot albuma “Gallipoli”, okupio sam članove benda Beirut pre njihovog nastupa u Berlinu. Bio sam oduševljen njihovom spremnošću na testiranje sopstvenih granica a pritom sam bio iznenađen i kad su mi naglasili da nešto slično rade i na nastupima – izjavio je autor spota, Brodi Kondon.

Zak Kondon/ Photo: Olga Baczynska
Zak Kondon/ Photo: Olga Baczynska

Na album “Gallipoli” nalazi se 12 pesama koje je Zak Kondon, osnivač i frontmen benda Beirut, komponovao od zime 2016. godine. Samo ime izdanja potiče od gradića u Italiji gde je Kondon iskomponovao prvu i naslovnu kompoziciju.

Zak Kondon je novi album opisao kao “katarzični zagrljaj starog i novog” budući da je sve pesme komponovao na starom Farfisa sintisajzeru koji je koristio i za prva dva albuma “Gulag Orkestar” i “The Flying Club Cup”.

Previous post

Punk rock veče u srcu grada... Po kratkom postupku i Hund 27. aprila u Jazz Bar Centru

Next post

16. NOĆ MUZEJA U SRBIJI... Vudstok, Tuluz-Lotrek i Neispričane priče...

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *