Home»Film»Šta dobijete kad spojite Rijanu i Childish Gambina…? Prilično dobru muziku i prilično loš film

Šta dobijete kad spojite Rijanu i Childish Gambina…? Prilično dobru muziku i prilično loš film

4
Shares
Pinterest Google+
Guava Island/YouTube printscreen
Guava Island/YouTube printscreen

Pomislio bi čovek da spoj kakav su Rijana i Donald Glover, aka Childish Gambino mora da obećava, bilo da je u pitanju muzika ili, pak, film. Filmom “Guava Island” koji je svoju nedavnu premijeru imao na Coachella festivalu u Kaliforniji, dokazali su da ova pretpostavka baš i nije u potpunosti tačna.

Najavljen kao tropski triler, 55-minutni “Guava Island” više predstavlja kinematografski upakovanu promociju Gambinovih pesama, koje su uzgred budi rečeno fenomenalne. Kreativna ekipa koja stoji iza filma jeste ista ona koja je radila Gambinovu “Atlantu” – režiser Hiro Murai i dramaturg Stiven Glover, Gambinov brat.

 

watch Guava Island on @amazonprimevideo

A post shared by Donald Glover (@childishgambino) on

Priča je locirana oko Denija, idealiste i buntovnog muzičara usmerenog protiv kapitalističkog sistema oličenog u porodici Red koja na ostrvu eksploatiše njegove stanovnike i izvoz svile. U toku organizacije festivala, Deni nalazi način da emigrira u Ameriku i čitava konverzacija na ovu temu ilustrovana je Gambinovom izvedbom sopstvene pesme “This is America”. Kroz liriku se ipak naglašavaju njegovi stavovi – odlazak u Ameriku ne znači beg od tiranije zlih ljudi, pa je bolje ostati kod kuće i boriti se sa neprijateljem kog poznaješ. Dosta licemerno s Gloverove strane, s obzirom na to da i sam zarađuje na tom istom sistemu i to milionske cifre.

Rijana u “Guava Island” glumi Kofi, inteligentnu i ciničnu devojku, čistu suprotnost Deniju sa kojim je u vezi. Ona ne gleda na njihovo ostrvo istim idealističkim, pink pogledom koji ima Deni. Ipak, na kraju pada pod njegov uticaj, pošto je on epicentar priče i ostrva. Na kraju krajeva, njen muzički talenat ovde je zanemaren i ni u jednom trenutku ona ne izvodi numere.

Iako iza filma stoji poznata ekipa mlađe generacije, “Guava Island” je kvalitetnije delo iz vizure video spota, nego iz vizure kinematografije. Ako ništa, hc fanovi Childish Gambina će biti zadovoljni.

HL/Izvor: noizz.rs

Previous post

NEZAVRŠENA PRIČA O LEONARDU KOENU... Postoji pukotina u svemu

Next post

A šta će biti posle sa glumcima “Igre prestola”... ko će u Holivud, a ko će ostati u senci svoje uloge?

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *