Home»Kultura»Majstorsko izvođenje jedne od najkompleksnijih drama u istoriji pozorišta…. Diplomska predstava “Galeb” studenata Akademije umetnosti na festivalu u Rusiji

Majstorsko izvođenje jedne od najkompleksnijih drama u istoriji pozorišta…. Diplomska predstava “Galeb” studenata Akademije umetnosti na festivalu u Rusiji

4
Shares
Pinterest Google+

Diplomska predstava “Galeb”, studenata IV godine glume Akademije umetnosti u Beogradu, u klasi prof. Andreja Šepetkovskog i prof. Milana Neškovića, u režiji Milana Neškovića, gostovaće na 11. Omladinskom festivalu “Pozorišna budućnost Rusije”.

Festival će biti održan u Ruskom državnom dramskom pozorištu Volkov od 22. do 28. aprila u Jaroslavlju.

U predstavi, koja je već dobila nekoliko nagrada, igraju: Marija Babić, Dimitrije Prodanović, Milena Božić, Gordana Đokić, Miloš Lazarov, Milan Krstić, Predrag Grujić, Vahid Džanković.

Galeb/ Photo: Promo (Akademija umetnosti)
Galeb/ Photo: Promo (Akademija umetnosti)

Nastupom na festivalu u Jaroslavlju, mladi glumci ponovo će imati priliku da pokažu svoje majstorsko izvođenje jedne od najkompleksnijih drama u istoriji pozorišta.

Predstava “Galeb” poslednje nagrade dobila je u Minsku (Beolorusija), na festivalu “Teatralny koufar”. Glumica Gordana Đokić je dobila nagradu za najbolju žensku sporednu ulogu, Miloš Lazarov za najbolju mušku glavnu ulogu, a reditelj Milan Nešković dobio je nagradu za najbolju režiju.

Galeb/ Photo: Promo (Akademija umetnosti)
Galeb/ Photo: Promo (Akademija umetnosti)

U Jaroslavlju je 1750. godine osnovano prvo profesionalno nacionalno pozorište koje je kasnije nazvano Volkov Teatar.

Kasnije su tu počinjali svoje karijere vanserijski glumci koji su onda naknadno oduševljavali moskovska i sankpeterburška pozorišta. Zgrada u kojoj je danas smešteno pozorište izgrađena je 1911. godine.

Danas je Volkov teatar jedno od najboljih pozorišta u Rusiji, sa klasičnim i modernim repertoarom. Umetnički direktor pozorišta Jevgenij Marčeli je jedan od najprestižnijih savremenih ruskih reditelja.

Previous post

"Everything is Possible"... Remedy objavio novi video singl

Next post

Kič pobunjenici iz velikog grada... Klotljudi 19. aprila u Kuglašu

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *