Home»Film»VLADA DŽET SE PRISETIO DRUŽENJA S GAGOM NIKOLIĆEM… Nije mogao da se sastavi sa pevanjem, hteli smo da ga bijemo

VLADA DŽET SE PRISETIO DRUŽENJA S GAGOM NIKOLIĆEM… Nije mogao da se sastavi sa pevanjem, hteli smo da ga bijemo

4
Shares
Pinterest Google+
Vlada Janković Džet/Photo: facebook@Vladimir Jankovic Dzet
Vlada Janković Džet/Photo: [email protected] Jankovic Dzet

Vlada Janković Džet, takoreći mitska figura domaćeg rokenrola, u intervjuu za Nedeljnik je ispričao i kako je učestvovao u kultnom filmu „Kad budem mrtav i beo“ koji je na neki način lansirao Dragana Nikolića.

Poznavali su se, kaže, iz detinjstva, pošto je Vlada Čuburac, a Gaga Nikolić je sa Krsta.

– Jednom sam se naljutio na njega kada nam se drugar Nikola požalio da su ga na nekom pokeru prevarili Dragan i još neko iz te njihove ekipe. To me je strašno iznerviralo. Nešto kasnije, svirali smo, Crni biseri, na Tehnološkom fakultetu. Dolazi na svirku Dragan Nikolić sa nekim ljudima. Prilazi mi: ‘Ej Džete, tu je režiser Žika Pavlović, hoće da razgovara sa tobom.’ Kad smo završili prvi deo, dođe do mene Žika Pavlović i kaže da snimaju film. Treba im duža sekvenca, neka scena sa takmičenja za izbor pevača… – priča Vlada Džet.

Sutradan je došao Žika, ali i Dragan.

– Ispadne da Dragan treba da peva u toj sceni. Kažem da on nema pojma sa pevanjem, ali Žika mi objasni: ‘Nema veze.’ I mi nađemo još neke pevače: Slobu Konjovića i Peđu d Boja. Trebalo je da sa Draganom spremimo pesmu ‘Pred svaki izlazak u grad’, ali on nije mogao da se sastavi sa pevanjem. Nema šanse. Hteli smo da ga bijemo, jer ne može ni da počne. Tri dana smo radili i na kraju dođemo da snimamo u Fontani na Novom Beogradu. I odsviramo sve što je trebalo – prisetio se roker.

Kad budem mrtav i beo/YpouTube printscreen
Kad budem mrtav i beo/YpouTube printscreen

– Dođe premijera filma, a Žika Pavlović stavi u film najgoru verziju pesme, jer je njemu za film trebalo da zvuči neispeglano. U početku je nas, ljude iz benda, to pogodilo, ali kasnije smo shvatili da smo učestvovali u antologijskom filmu. Posle smo Dragan i ja postali dobri prijatelji – ispričao je Janković.

HL/nedeljnik.rs

Previous post

Ko je bio Bob Fosi... Ako još niste počeli da gledate mini seriju "Fosse/Verdon"... Nekoliko stvari koje treba da znate o kultnom koreografu i reditelju

Next post

"PRAY"... Muse uživo predstavili pesmu za "Game Of Thrones"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *