Prinsov inženjer zvuka mora da plati 4 miliona dolara kazne zbog pokušaja da objavi neautoriziran EP sa pesmama slavnog muzičara

0
36
Pris/Photo: wikipedia.org
Pris/Photo: wikipedia.org

Džordž Jan Boksil, koji je pokušao da objavi Prinsov EP “Deliverance” 2017. godine, drakonski je kažnjen i mora da isplati milionsku svotu Prince Estateu koji ga je tužio zbog kršenja ugovora s pokojnim muzičarem.

U aprilu 2017. inženjer Boksil pokušao je da objavi EP neobjavljenih Prinsovih pjesama pod nazivom “Deliverance”. On je planirao EP – s pesmama koje je napisao i koproducirao s Prinsom od 2006. do 2008. – kako bi izašao 21. aprila te godine i time obeležio godišnjicu smrti slavnog muzičara.

Međutim, pre nego što je izdanje “Deliverance” objavljeno, Prince Estate i Paisley Park Enterprises tužili su Boksila, tvrdeći da je prekršio ugovore o poverljivosti koje je potpisao i da će snimci “ostati isključivo i isključivo vlasništvo Prinsa, tj. njegovih zakonitih pravnih naslednika” i zaustavili objavljivanje EP-a.

U avgustu 2018. godine, sud je presudio u korist Princ Estatea, nalažući Džordžu Janu Boksilu da plati 3.960.287,65 dolara za naknadu štete, troškove i naknade advokata, navodi The Blast. Sada je sudija iz Minesote potvrdio presudu, potvrđujući da će Boksil morati da plati odštetu u iznosu od 3,96 miliona dolara, piše Billboard.

HL/Izvor: ravnododna.com

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime