Fanovi traže da prva ikad snimljena crna rupa nosi ime po Krisu Kornelu

0
91
Oglasi
Kris Kornel/Photo: change.org
Kris Kornel/Photo: change.org

Pokrenuta je online peticija kako bi se prva ikad snimljena crna rupa nazvala u čast preminulog frontmena grupe Soundgarden, koji je 1994. otpevao pjesmu “Black Hole Sun”.

Prva slika kolosalne kozmičke pojave snimljena je 10. aprila,  a ljubitelji muzike žele da iskoriste priliku da odaju počast Kornelu i Soundgardenovoj pesmi “Black Hole Sun” objavljenoj na albumu “Superunknown” 1994. godine.

Peticiju je pokrenula Džulijana Jarin, koja kaže:

– Pre gotovo dvije godine izgubili smo Krisa Kornela. Bio je pevač grupa Soundgarden i Audioslave, i iznad svega, bio je glas cele jedne generacije.

– On je bio jedan od najomiljenijih figura ne samo u rocku, već i muzici uopšte, od ljudi iz celog svijeta. Njegova muzika, njegov glas i njegova ličnost inspirirali su, uticali, promenili i čak spasili živote hiljada ljudi. Kris je ostavio važnu ostavštinu novoj generaciji muzičara koji su ga sledili. Sećanje na njega će zauvek ostati živo u srcima njegove porodice, prijatelja, obožavalaca i svih koji ga vole – izjavila je Jarin.

– Zamolila sam NASA, Event Horizon Telescope i sve astronome i naučnike koji su uključeni u ovo otkriće, da nazovu tu crnu rupu po Krisu Kornelu. To bi bio nadrealan i neverovatan način da se poštuje njegov život i njegov doprinos muzici.

Uprkos njenim najboljim namerama, crna rupa je sada označena kao Powehi – havajsko ime koje se odnosi na “ukrašen tamni izvor beskrajnog stvaranja”. Ali nikad se ne zna, možda bi u budućnosti mogli da dodaju Kornelovo ime.

Potpišite peticiju

HL/Izvor: ravnododna.com

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime