MUZIČKO TRAGANJE ZA BESKRAJNIM MIROM U SEBI… Branko Isaković snimio album “Aja Sofija”

0
64
Branko Isaković/Photo: Privatna arhiva
Branko Isaković/Photo: Privatna arhiva

“Aja Sofija” u izdanju Multimedia Music je treći samostalni CD kompozitora Branka Isakovića, u etno ambijentalnom žanru. To je muzička priča o njegovom duhovnom putovanju u Istanbul, slikama tog izuzetnog grada i energiji hrama Aja Sofija.

Isaković u svojoj muzici spaja svetove klasične turske muzike, ambijentalne u stilu Brajana Inoa i srpske duhovne tradicionalne muzike. Ovaj album potpomognut je sredstvima iz Fonda za kulturna davanja Sokoja.

Branko Isaković bas gitarista, producent, kompozitor, aranžer, i muzički-terapeut iz Beograda, rođen 1958 u Valjevu.  Posle dvadesetak godina bavljenja rock and roll, blues i pop muzikom (Bulevar, Suncokret, Idoli, Kerber, Dejan Cukić & Spori Ritam Bend, The Glissers),  od sredine devedesetih se okrenuo duhovnoj, ambijentalnoj i ethno muzici. Od 1997 intenzivno saradjuje sa Ljubom Ninkovićем (еx Svremena na vreme) sa kojim je uradio muziku za dosta tv emisija, reklama i radio džinglova kao i pozoriđnih predstava (uglavnom teatra Boško Buha iz Beograda). 

Njih dvojica su zajedno sa Biljom Krstić su 2000. godine pokrenuli projekat Bistrik. Sa ovom postavom Branko je učestvovao kao basista, aranžer i producent u izradi CD-ova “Bistrik” 2001, “Zapisi” 2003. i “Tarpoš” 2006. kao i u izradi muzike za najgledaniji srpski film svih vremena “Zona Zamfirova”. Danas Branko i Ljuba vode dve etno grupe: Stupovi i Zanovet.  Branko je 2001. sa Ivicom Stojanovićem pokrenuo etno muzički projekat Teodulija, i kao kompletan autor aranžmana učestvovao u izradi CD izdanja “Priče iz davnina” 2001. i “Vino Istine” 2007.  Velika želja ovog umetnika je da doprinese podizanju etno scene kod nas, kao i da aktivno učestvuje u njenom prezentovanju u inostranstvu.

Cilj Brankovog samostalnog projekta i muzičkog ateljea Divine Sound je povezivanje slušaoca sa dubljim slojevima sebe, sa beskrajnim mirom koji svako od nas nosi. CD “Order of Love” snimljen 2005. je jedan od prvih ‘new age’, ‘healing’  i ‘meditative’ projekata kod nas. Preko internet izdavačke kuće Blue Water Records muzika sa ovog CD-a se već nekoliko godina downloaduje. Dugi ravni tonovi isprepletani zvucima gitare, glasa Marije Mihajlović i frulom Milinka Ivanovića, veoma brzo i lako uvode u stanje opuštenosti i isceljenja. Snimio je solo albume “Božić Božić” i “Vera”.

HL

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime