11. aprila, na poklon fanovima – “Zanat preživljavanja”, novi album Crvenog kartona

0
74
Crveni karton/ Photo: AleX
Crveni karton/ Photo: AleX

Konačno i sa velikim zadovoljstvom najavljujemo novo izdanje kruševačkog punk/rosk/ska benda Crveni karton. Treći studijski album “Zanat preživljavanja” biće objavljen u četvrtak, 11. aprila u 20:00 časova.

Album je sniman u kručevačkom studiju Košnica. Glavni i odgovorni za mix pultom bio je Zoran Vasić, a omot je uradila Dragana Milivojević Stojanović.

– S obzirom na to da smo dugo radili na albumu, mišljenje i objektivan sud je da smo uspeli da uhvatimo delić energije kojom odiše bend. I pošto smo ga svi zajedno dugo čekali, odluka je da album ide na free download …Na poklon vama, jer ipak, “Nama se svet vrti oko vas” – poručili su članovi benda.

[accordion title=’Od “Fensera” do “Demonkratije”…’]

Photo: Promo (Crveni karton)
Photo: Promo (Crveni karton)

Pank rok ska sastav Crveni karton, počeo je sa radom 2010. godine u Kruševcu. Ubrzo nakon formiranja objavili su EP u sopstvenoj režiji, a zatim i prvi album “Bekstvo u realnost”.

Oštri, kritički, tekstovi prema sistemu i različitim društvenim skaradnim grupacijma svrstali su ih u grupu angažovanih bendova.

Posle promena u sastavu, 2015. godine Crveni karton objavljuje  album “Budjenje” (Take It Or Leave It Records), snimaju prve spotove i koncertno promovišu izdanje širom Srbije.

Nakon četiri godine diskografske pauze, 11. aprila konačno stiže novo studijsko izdanje “Zanat preživljavanja”.

Crveni karton su: Vladica Ristić (vokal), Stevan Pavlović (gitara, vokal), Igor Mladenović (bas gitara, vokal) i Ivica Luković (bubnjevi).[/accordion]

Crveni karton spada u koncertno najaktivnije bendove u zemlji. Tekstovi pesama su ohrabrujućeg i obećavajućeg naziva – “Ima nade”, “Za bolje sutra”, “Da pređemo na stvar”… i govore o receptu za bolji i uspešniji život u demoralisanom društvu.

Učestvovali su na svim većim festivalima u zemlji: Exit, Arsenal fest, BARF, Drum Dum fest, Prnjavor Stock, Green heart festival – Sokobanja, Overload fest, 035 Fest u Jagodini, Osveženje u Pirotu, Karneval u Vrnjačkoj banji, Gitarijada u Velikom Gradištu, Gitarijada u Kuršumliji, Festival Vračar Rocks, Pank Parada u Požegi, Bagdala fest, HITH fest, Megafon fest u Kragujevcu, 48 sati jegričke, POROCK FEST- Požega, RNR sabor Lučani, Green heart fest – Soko banja, Feel the punk – Stara pazova, OVERLOAD – Vladičin Han…

Sa predstojećeg izdanja bend je do sada predstavio tri najavna singla: “Malo parče raja”, “Ja nikad nisam sam” i “Demonkratija”.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime