Home»Muzika»III HornsUp live Metal, PopRock, PunkRock festival 11. i 12. aprila u pančevačkoj Apolo Dvorani

III HornsUp live Metal, PopRock, PunkRock festival 11. i 12. aprila u pančevačkoj Apolo Dvorani

9
Shares
Pinterest Google+
Photo: Promo
Photo: Promo

U pančevačkoj dvorani Apolo, 11. i 12 aprila održaće se III HornsUp live Metal, PopRock, PunkRock show. Prve večeri festivala nastupiće metal bendovi: Poriv, Catch Fire i Sanitarium. Drugo veče rezervisano je za pop/rock-punk/rock bendove: Raskid 13, Nestašni, SuperEgo i San debelih žena.

Četvrtak 11. april – HornsUp Metal

Poriv/ Photo: Facebook @Porivbend
Poriv/ Photo: Facebook @Porivbend

Poriv je pančevački autorski rok bend nastao 16. januara 2016. godine. Pevaju na srpskom jeziku, a njihova muzika je pod uticajem grungea, metala i alternativnog roka.

Bend je osnivač Alternativa rok festivala koji promoviše autorsku rok scenu.

Catch Fire/ Photo: Facebook @catchfire013
Catch Fire/ Photo: Facebook @catchfire013

Catch Fire je tročlani pančevački heavy metal bend nastao krajem 2016. godine. Članovi benda su: Miloš Milivojević (vokal, gitara), Nikola Stanojević (bas gitara) i Igor Lalić (bubnjevi).

Sanitarium/ Photo: Promo
Sanitarium/ Photo: Promo

Sanitarium je alternativni metal bend koji stvara autorske pesme na srpskom jeziku i promoviše ih na svirkama širom Srbije (i u tome su neumorni).

Bend čini petočlana ekipa sa teritorije grada Beograda: Nenad Živković (vokal), Marko Narančić (solo gitara, prateći vokal), Viktor Kiralj (bass gitara), Uros Pajić (ritam gitara, prateći vokal) i Miloš Bajić (bubnjevi).

Petak, 12. april – HornsUp PopRock -PunkRock

Raskid 13/ Photo: Facebook @raskid13
Raskid 13/ Photo: Facebook @raskid13

Raskid 13 je relativno mlad bend iz Pančeva. Svoju muziku opisuju kao dragstor pank i tvrde da svrha njihovog postojanja  nije omalovažavanje emocija ili slamanje srca, vec isključivo humor. Do sada su objavili EP pod nazivom “Mi imamo bend”.

Bend postoji od 2014. godine i svojom serijom singlova i spotova promoviše optimizam i sarkazam na melodičan i šaljiv način.

Nestašni/ Photo: AleX
Nestašni/ Photo: AleX

Nestašni je pančevački autorski pop/rock bend. Prvi nastup imali su u  Apolo dvorani ali pod imenom Saša Gambiroza i Ritam Trio.

Nastali su početkom 2018. kada su Marko Jovišići i Saša Gambiroza došli na ideju da se nastavi festival HornsUp. I tako je za porebe jedne svirke nastao bend. Ideju za novo ime ”Nestašni” smislio je tadašnji bubnjar Vasa.

Sadašnju novu postavu benda čine: Jelena Funtek – (violina i prateći vokal), Saša Gambiroža (gitara i glavni vokal), Nenad Petkovski (bubnjevi i prateći vokal) i Vanja Beader (bass gitara i prateći vokal).

Superego/ Photo: Facebook @superegobend
Superego/ Photo: Facebook @superegobend

Pančevački pop/rock bend Superego postoji od februara 2017. godine, koncertno je veoma aktivan, a svojim pesmama i energijom osvaja na prvo slušanje.

Superego su: Dimitrije Samardžija (vokal, gitara), Nemanja Stokrp (gitara), Dejan Dobrić (bas, vokal) i Aleksa Ilić (bubnjevi, vokal).

San debelih žena/ Photo: Facebook @sandebelihzenabg
San debelih žena/ Photo: Facebook @sandebelihzenabg

Beogradski bend San debelih žena postoji od 2008. godine. Za sebe kažu: – Muzički žanr je nesvrstan, pa i prolazi kao i svi nesvrstani. Na svirkama nema incidenata osim ako se u publici ne pojavi neko nepoznat. Redovno komuniciramo kako sa drugim bendovima koji u nazivu imaju imenicu “san”, tako i sa novinarima. Najviše volimo kad nas pitaju: “Ko je od vas četvorice taj san debelih žena?”

Članovi benda su: Nikola Radojlović (glavni vokal, ritam gitara), Uroš Vlajković (solo gitara, prateći vokal), Nikola Timotijević (bubnjevi) i Miloš Broćeta (bas gitara).

U četvrtak, svirka počinje od 21:00, a u petak od 20:00 časova. Ulaz na oba dana festivala je besplatan.

Previous post

DOBRA VOLJA, VELIKO SRCE, A GLAS... ZAR JE VAŽNO... Zvezde pevaju na humanitarnim VIP karaokama uz bend Plutonia

Next post

Besne Gliste u Metropolisu... Koncertna promocija albuma "Mehanizam"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *