Home»Muzika»Homeland»Nemanja Kojić Kojot: Eyesburn je i dalje mlad bend, “ona tamo” decenija je naša

Nemanja Kojić Kojot: Eyesburn je i dalje mlad bend, “ona tamo” decenija je naša

4
Shares
Pinterest Google+
Hornsman Coyote Soundsystem/ Photo: AleX
Hornsman Coyote Soundsystem/ Photo: AleX

Frontmen nedavno ponovo okupljene grupe Eyesburn Nemanja Kojić Kojot neretko je, tokom karijere, sarađivao sa stilski raznorodnim kolegama, između ostalog i sa Ribljom čorbom.

Gostovao je proslavljenom bendu u pesmi “Crno-beli svet” koja otvara, a onda sa drugačijim tekstom i zatvara, njihov album “Pišanje uz vetar” iz 2001.

– Bora i ja imamo mnogo toga zajedničkog i veoma smo dragi jedan drugom kao prijatelji – kaže Nemanja za Novosti i dodaje:

– Ja sam poreklom iz Čačka, a bili smo dugo prve komšije na Paliluli. Pre nego što smo se upoznali, on je nas isticao kao najomiljeniji domaći mladi bend. Pomogao nam je da odemo na prvu evropsku turneju 2004. kao predgrupa Soulflyu. Sećam se da smo, snimajući pesmu “Crno beli svet”, proveli jako prijatno popodne u Studiju O.

Hvalio je Bora Čorba Eyesburn kao mlade nade pre 20 godina, ali je činjenica da mnogi i danas bendove nastale devedesetih, smatraju mladim.

– Još uvek se osamdesete u roku tretiraju kao jedina prava stvar koja je deo neizbrisive istorije – konstatuje Kojot. – Ovde ljudi teško prihvataju stvari novijeg datuma. Verujem da je “ona tamo” decenija naša (smeh).

HL/Izvor: novosti.rs

Previous post

OVAJ LIK JE STVARNO - LIK... Kijanu Rivs nije obična filmska zvezda, i to je opet dokazao

Next post

UNDERGROUND NEMA ALTERNATIVU… Zvanična satnica 5. Festivala srpskog podzemlja

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *