Rock Festival “Proleće na Vršačkom jezeru” od 6. do 9. juna… Rokenrol, gulaš i riblja čorba… Treba li više?

0
163
Oglasi
Primitai/ Photo: Facebook @primitai
Primitai/ Photo: Facebook @primitai

Rock Festival Proleće na Vršačkom jezeru (u organizaciji KSR Profiribolovac iz Vršca), biće održan od 6. do 9. juna na Gradskom jezeru u Vršcu, a manifestacija je zamišljena kao spoj energije rok muzike i etno i gastronomske tradicije Banata.

Tokom tri dana festivala, posetioci će imati priliku da uživaju u vrhunskoj rok muzici u izvođenju velikog broja bendova, kako mladih i neafirmisanih, tako i iskusnih veterana domaće rok scene.

Photo: Promo
Photo: Promo

Line up festivala:
Četvrtak, 6. jun
Nikom ništa
Northern Revival
Holloklok
2 Sata Kvalitetnog Programa

Petak, 7. jun
Kerber
Hadži prodane duše
MOMO
King Foo

Subota, 8. jun
OKUD Rok Cirkus
Jet Clock
Jorgovani
Riblja čorba
Primitai

Nikom Ništa/ Photo: Promo
Nikom Ništa/ Photo: Promo

Četvrtak je planiran kao dan za zagrevanje pred dve glavne festivalske večeri, a za to će biti zaduženi bendovi Nikom ništa (Kragujevac ), Northern Revival (Novi Sad ), uz podršku lokalnih bendova Holloklok i 2 Sata Kvalitetnog Programa.

Kerber/ Photo: Facebook @arsenalfest
Kerber/ Photo: Facebook @arsenalfest

Petak je rezervisan za proverene rok snage Kerber, Hadži prodane duše kao i dokazanih lokalaca, benda MOMO. Kao specijalni gosti večeri, svoju autorsku muziku i nekonvecionalne covere, predstaviće rock/blues/fusion bend King Foo iz Slovenije.

OKUD Rok Cirkus/ Photo: Promo
OKUD Rok Cirkus/ Photo: Promo

Subotu će započeti najmlađi , OKUD Rok Cirkus, a posle njih nastupiće Jet Clock i jedan od trenutno najtraženijih boemskih punk bendova – Jorgovani.

Ostatak večeri biće rezervisan za rok veteterane, Riblju čorbu, a čast da zatvore ovogodišnji festival imeće specijalni gosti iz Velike Britanije, heavy metal bend Primitai koji izvodi autorsku muziku i u njihovom nastupu uživaće svi fanovi Iron Maidena, Judas Priesta, Halloweena…

Jorgovani/ Photo: Aleksandar Stojković
Jorgovani/ Photo: Aleksandar Stojković

Nedelja je zamišljena kao dan za odmor, oporavak i opuštanje uz tradionalni “Vršački kotlić”, takmičenje u pripremi gulaša i riblje čorbe.

A dok se hrana bude “krčkala”, na bini će se smenjivati lokalna kulturno umetnička društva i time predstaviti tradiciju i kulturu kako Vršca, tako i Banata.

Ulaz na festival u četvrtak, 6. juna i nedelju 9. june je besplatan. Za festivalske dane petak i subotu, ulaz se naplaćuje. Kamp za sve goste je obezbeđen i besplatan.

Ulaznice su već u pretprodaji, po prvoj promotivnoj ceni, do 15. aprila. Sledeći periodi prodaje biće od 15. aprila do 15. maja i od 15. maja do početka festivala. Važno je napomenuti da će u ovim periodima cene ulaznica biti veće. Deo prihoda od prodatih karata biće usmeren za pomoć porodicama na Kosovu i Metohiji.

Cene ulaznica (prvi promotivni period):
1 dan – 300 dinara
2 dana (paket) – 500 dinara

Prodajna mesta:
– Rock klub ” Čađava furuna nova ” (Vršac, Trg Svetog Teodora Vršačkog 17)
– Na e-mail prolecenavsjezeru@gmail.com
– Porukom u inbox Facebook stranice festivala

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime