Zona B se vraća kući… Koncertna promocija novog albuma 19. aprila u DOB-u

0
456
Oglasi
Zona B/ Photo: Miloš Milosavljević
Zona B/ Photo: Miloš Milosavljević

Zona B, jedan od najdugovečnijih domaćih sastava, za 19. april priprema koncertnu promociju novog albuma.

Vatreni bluz veterani vraćaju se tamo gde je sve počelo – u Dom omladine Beograda, u kojem je domaća bluz scena jednom davno našla svoju prvu kuću.

Kada je u pitanju bluz scena, Zona B je po svemu nesvakišanja grupa na ovim prostorima – od sobnih početaka i druženje ljubitelja ovog zvuka, do jednog od najoriginalnijih autorskih sastava ovog tipa kod nas.

Dušan Duda Bezuha/ Photo: AleX
Dušan Duda Bezuha/ Photo: AleX

Okupili su se 29. novembra 1986. godine, na jednom privatnom žuru kod zajedničkog prijatelja tadašnjih članova benda – dogovor je bio neformalan, ali ne i rad i angažman koji su usledili tokom svih ovih godina.

Kroz bend je prošlo više eminentnih muzičara, da bi se ekipa konačno ustalila u sastavu: Petar Zarija (vokal), Dušan Duda Bezuha (gitara), Petar “Pera Joe” Miladinović (usna harmonika), Zdenko Kolar (bas), Dušan Ristić (bubnjevi) i Zoran Žikić (udaraljke).

Nastupali su na mnogim bluz festivalima širom regiona i sarađivali sa eminentnim muzičarima, kao sto su Buddy Guy, Mike Sponza, Keith Dunn, Ivan Aleksijević, Vasil Hadžimanov, Maks Kočetov…

Zdenko Kolar/ Photo: AleX
Zdenko Kolar/ Photo: AleX

Prvi LP “Bestseller” bend je objavio 1991. godine za PGP-RTS i na njemu su bile obrade pesama, između ostalih i “Spoonful”, “Oh Well”, “Cocaine”, “Tobacco Road”… Gosti na albumu bili su Bebi Dol i Petar “Pera Joe” Miladinović.

Na sledećem albumu “Juke-Box”, bend je započeo autorski rad: Bezuha i Savić napravili su prve kompozicije Zone B – “My Woman” i “Don’t Put Me Down”. Album je producirao Bezuha, a objavio ge je PGP-RTS.  Gosti su bili sjajni domaći muzičari: Saša Lokner (Hammond), Svetozar “Zoran” Božinović (gitara i vokal), Petar “Pera Joe” Miladinović  (usna harmonika), Miroslav “Cvele” Cvetković (bas i vokal) i Ivan Božinović “DJ. Ike” (vokal).

Godine 1999. bend je objavio album “Pirat” (Round Records), na kome su gosti bili:  Vlada Divljan (gitara), Ognjan “Ogi” Radivojević (Hammond), Petar “Pera” Radmilović (bubnjevi), Miroslav “Cvele” Cvetković (vokal) i Ivana Ćosić (vokal).

Naredno izdanje “Original”  objavljeno je 2005. godine i na njemu su se našle isključivo autorske numere, što je pomak u načinu razmišljanja na našoj bluz sceni, po čemu Zona B postaje i regionalno prepoznatljiva.

Sledeća dva albuma takođe su bili autorska dela stvaralačkog tandema Bezuha i Mušicki: “Devil Blues” (2007) i “The Joker” (2011). Tri godine kasnije, objavljen je CD “Live” sa koncerta u Domu omladine Beograda.

Zona B/ Photo: AleX
Zona B/ Photo: AleX

Prošlu, 2018. godinu, obeležila je izuzetna koncertna aktivnost  Zone B, kako u našoj tako i u okolnim zemljama. Nastupali su na 34. Jazz Festivalu u Valjevu, Jazz festivalu u Kragujevcu, Blues & Jazz Festivalu Art Avlija u Bavaništu, Blues & Rock Festivalu u Mostaru, Jazz Festivalu Nišville u Nišu, Beer festu u Beogradu i Jazz Festivalu u Petrovcu na moru.

U ovoj godini Zona B objaviće novi studijski album, koji će biti promovisan na koncertu u Domu omladine Beograda, tamo gde je sve počelo.

Koncert počinje u 21:00 čas, a ulaznice možete da nabavite preko prodajne mreže Ticket Vision a po pretprodajnoj ceni od 500 dinara.

 

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime