Home»Muzika»Kanadska rok četvorka SUUNS prvi put u Srbiji u subotu u SKC-u

Kanadska rok četvorka SUUNS prvi put u Srbiji u subotu u SKC-u

4
Shares
Pinterest Google+
SUUNS/Photo: facebook@suunsband
SUUNS/Photo: [email protected]

Posle nastupa na festivalima Primavera, Pukkelpop, Off i SXSW, najbolji novi bend u 2011. godini po rečima muzičkog časopisa New Musical Express (NME), kanadski rokeri SUUNS svoj premijerni nastup u Srbiji održaće u subotu, 6. aprila 2019. godine u Studentskom kulturnom centru (SKC) u Beogradu, sa početkom u 20 časova uz podršku grupe Scattered Clouds takođe iz Kanade.

SUUNS je kanadski rok bend formiran 2007. godine u Montrealu. Bend su osnovali pevač i gitarista Ben Šemi i gitarista/basista Džo Jarmuš, kojima su se ubrzo priključili bubnjar Lijam O’Nil i basista/klavijaturista Maks Henri.

Debi album “Zeroes QC” ugledao je svetlost dana 2010. godine, a producent je bio Džejs Lejsek iz benda the Besnard Lakes. Prvenac je objavljen za Secretly Canadian, izdavača kome kritičari daju važnost legendarnog Sub Popa, a ova uspešna saradnja održala se do današnjih dana.

Drugo studijsko izdanje “Images Du Futur” objavljeno je 2013. godine koje im je obezbedilo i nominaciju za Polaris Music Prize. Godinu pre treće diskografske avanture “Hold/Still” (2016) koju je producirao Džon Konglton, SUUNS snimaju split album zajedno sa umetničkim duom Jerusalem in My Heart.

Početkom prošle godine kvartet iz Montreala objavljuje svoj četvrti studijski uradak pod imenom Felt. Ovo izdanje pokupilo je brojne pozitivne kritike, a Variety, između ostalog navodi:

– Od velikog broja zvučnih čudesa koje je izveo kvartet iz Montreala, najveće je njihova sposobnost da prave nezaboravni hook i melodije iz čudnih, neočekivanih i neugodnih zvukova.

Previous post

Direktor Levisa nije prao farmerke više od 10 godina...

Next post

ANESTEZIRAN... STAND UP KOMEDIJA DARKA MITROVIĆA 12. APRILA U JAZZ KANTINI LISABON

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *