Home»Muzika»Beše puna Miletova “Kuća bez krova”… Evo kako je bilo na Kekinovom koncertu u Beogradu

Beše puna Miletova “Kuća bez krova”… Evo kako je bilo na Kekinovom koncertu u Beogradu

4
Shares
Pinterest Google+
Mile Kekin/ Photo: Nemanja Đorđević
Mile Kekin/ Photo: Nemanja Đorđević

Kantautor Mile Kekin promovisao je aktuelni album “Kuća bez krova” u četvrtak uveče koncertom u punoj dvorani Amerikana Doma omladine Beograda.

– Nezaboravno je sinoć bilo! Hvala Beograd. Fantastična vam je ta “Amerikana” – poručio je Mile posle koncerta na svom Facebooku.

Mile Kekin/ Photo: Nemanja Đorđević
Mile Kekin/ Photo: Nemanja Đorđević

Lagano, uz naslovnu pesmu “Kuća bez krova”, Mile je uvukao prisutne u svoj lični muzički film, a udarni hitovi su brzo usledili.

“Atlas” i “Reno 4”, singl koji je prvi najavio solo album, raspalili su celu dvoranu. I odmah je postalo jasno da su u Amerikanu došli oni koji su hteli da, kroz Kekinov koktel pesama i priča, zavire u njegovo detinjstvo, uđu u njegova prva kola…

Himnična, stadionska balada “Samo moja” i još romantičniji “Konj” izazvali su prave ovacije, kao i “Atlantida” koju nikako, zbog obostranih zgusnutih koncertnih obaveza, Mile ne uspeva i uživo da otpeva kao na albumu zajedno sa Momčilom Bajagićem Bajagom.

Zato je udarne hitove sa prvog solo albuma “U dva oka” (2001), pesme “Maslina” i “Dolje je bolje”, Mile izveo sa izvrsnom gošćom Katarinom Popović.

Mile Kekin/ Photo: Nemanja Đorđević
Mile Kekin/ Photo: Nemanja Đorđević

Na odličan prijem naišlo je i nekoliko pesama Miletove matične pank rok grupe Hladno pivo, ali se on odlučio za ne tako često svirane stvari kao što su “Motora” i “Svirke”, a svi su uz Kekina zapevali “Bog, domovina, nacija…”, refren čuvene “Firme”, sad odsvirane samo uz akustičnu gitaru.

Žešća verzija “Kuće bez krova” zaokružila je zvaničan deo koncerta, ali su gromoglasni pozivi na bis brzo vratili na binu Mileta i odličan prateći bend.

U euforičnoj atmosferi ponovljeni “Reno 4” izazvao je pravu erupciju oduševljenja, da bi repriza “Atlasa” označila definitivan kraj prvog Miletovog solo druženja sa beogradskom publikom.

Kekin će vrata svoje “Kuće bez krova” otvoriti i 20. juna u Kragujevcu, na Arsenal festu.

Previous post

GODS OF RAP... Wu-Tang Clan dolazi na Sea Star festival

Next post

Kotrljaće se još ovaj kamen... Uspešno operisan Mik Džeger

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *