Subota u SoulPeddler Coffee Roomu uz bendove Paul The Walrus, UV i Monohrom

0
43
Photo: Promo
Photo: Promo

U novosadskom SoulPeddler Coffee Roomu u subotu, 6. aprila nastupiće jedan zagrebački i dva domaća benda: Paul The Walrus, UV i  Monohrom.

Paul The Walrus/ Facebook @paulthewalrusband
Paul The Walrus/ Photo: Facebook @paulthewalrusband

Paul The Walrus je zagrebački indie/pop/rock bend koji je osnovao Borna Mijolović. Bend je Bornin snimateljski projekat za koji piše, snima, producira i izvodi muziku uživo sa bendom.

U live postavci Paul The Walrus čine: Miro Kadijević (gitara, prateći vokali), Martin Trgovec-Greif (bubanj), Branimir Kuruc (bas gitara) i Borna (gitara, vokal)

Paul The Walrus je u godinu dana svoga postojanja ostvario već zapažene uspehe svirajući na Ferragosto Jamu i Rock Liveu, bio je predgrupa Stray Doggu u Vintage Industrial Baru i jedan od finalista InMusic Breakthrough Actu.

Muzika Paul The Walrusa inspirisana je kultnim bendovima kao što su Beatles, Beach Boys, Tame Impala, Oasis… ali i čisti pop uzori su deo muzičkog mixa. Taj uticaj se može čuti kroz  pesme u raznim kombinacijama orkestara, melotrona, ksilofona i raznih udaraljki.

Do sada su objavili EP “Dolphin And Whale Watching Part Two”, a uveliko rade na svom prvom albumu.

Monohrom/ Photo: Facebook @monohromns
Monohrom/ Photo: Facebook @monohromns

Monohrom su indie/alternative/pop/rock bend iz Novog Sada osnovan 2006. godine. Postavu čine: Crveni (bas), Paja (gitara), Neša (bubnjevi) i Oskar (gitara, vokal).

Na njihov rad najviše je uticala alternativna britanska scena ’90-ih, pank ’80-ih i rokenrol ’60-ih.

Do sada su objavili jedan album koji nosi naziv po imenu benda i sadrži 11 numera sa pevljivim refrenima. Ipak, glavni adut benda su živi nastupi gde karakteristična energija njegovih članova dolazi do izražaja.

Imaju nekoliko objavljenih spotova, svirali su na Exitu i Festivalu uličnih svirača i bili predgrupa bendovima Calibro35 i The Movement u Novom Sadu.

UV/ Photo: Facebook @uvbend
UV/ Photo: Facebook @uvbend

UV je novosadski trio koji čine članovi nekadašnjeg  sastava Uvertira koji se zbog kreativnih nesuglasica podelio na pevača i ostale.

Instrumentalna trojka nastavila je u istom ritmu, nešto drugačijeg stila, bliže tradicionalnom gitarskom zvuku, ali i dalje uz kompleksne aranžmane i višeglasno pevanje.

Članovi benda su: Igor Sakač (gitara, vokal), Petar Banjac (bubnjevi, vokal), Filip Grubač (bas gitara).