Home»Muzika»DRIBLA JEDNOG, DRIBLA DRUGOG.. I GOOOL! Eros Ramacoti nema dilemu: Fudbal je muzika

DRIBLA JEDNOG, DRIBLA DRUGOG.. I GOOOL! Eros Ramacoti nema dilemu: Fudbal je muzika

4
Shares
Pinterest Google+
Eros Ramacoti/Photo: Promo
Eros Ramacoti/Photo: Promo

Još kao detetu, dve stvari su u njegovom životu igrale veliku ulogu – muzika i fudbal. Iako je muzika prevagnula i ceo svet ga prepoznaje kao jednog od najpoznatijih italijanskih pevača, lopta se i dalje “vrti” u svakodnevici Erosa Ramacotija, možda i više nego što mislite…

Eros Walter Luciano Ramazzotti je italijanski muzičar i pevač. Rođen je 28. oktobra 1963.godine, u Rimu. U italiji. U zemlji u kojoj svi najbolje znaju kako koji tim treba da igra i u kojoj su svi treneri i selektori.

– Ako si Italijan, fudbal ti je u krvi. Fudbal i muzika – to je sve što je važno jednom Italijanu – izjavio je Eros svojevremeno, kroz osmeh, kada su ga upitali koliko mu je ovaj sport važan:

– U ovoj zemlji fudbal je uvek bio najlakši način da pobegnete od svakodnevnih problema.

Zato nije ni čudno što je još kao dečak razvio veliku ljubav prema ovom sportu. Zavoleo je loptu pre gitare, iako je svoj prvi instrument dobio već sa sedam godina. Godinama kasnije i sam je priznao da su fudbal i muzika jedine dve stvari koje su ga zanimale kada je bio mlad.

Eros Ramacoti/Photo: Promo
Eros Ramacoti/Photo: Promo

Talenat, ljubav, trud i neosporna harizma odveli su Erosa na put o kojem je i sanjao, put jedne prave muzičke zvezde koji sada traje već nekoliko decenija. Njegovo ime i prezime postali su sinonim za kvalitetnu italijansku pop muziku i gotovo da nema dela sveta u kojem se ne vrti bar jedan njegov hit. Ali šta je ono što Eros radi kada odmara od studija i turneja?

– Kupio sam mnogo dobrih knjiga koje nikad nisam pročitao… jer uvek radije izaberem da odgledam na TV-u neku fudbalsku utakmicu.

Ovaj pasionirani navijač Juventusa i sam je mnogo puta izlazio na teren da pokaže šta zna, kao napadač italijanske “muzičke reprezentacije” koja je krajem osamdesetih organizovala veliki broj humanitarnih mečeva širom Italije.

– Imao sam običaj da priđem sa leve strane a onda uletim u sredinu, da bih mogao da šutiram desnom nogom, koje su golmani protivničkog tima počeli da se plaše – kaže Eros, koji umeo tada da da neke dobre golove:

Iako ovaj period pamti kao veoma lep i zabavan, sada ne igra fudbal tako često, ali ume da inspiriše neke od najboljih igrača sveta. Kada se pre nekoliko godina pojavio na treningu Barselone, susreo se i sa neprevaziđenim Mesijem i dao mu težak zadatak, da postigne gol iz praktično nemogućeg ugla sa loptom koja se nalazi daleko iza zamišljene linije. Mesi je, naravno – uspeo, a evo i kako:

– Muzičar ili melodija traju večno, kao i neki momenti u fudbalu – rekao je Eros svojevremeno kada je u Cirihu posetio sedište FIFA i sa njima porazgovarao o sličnostima između svoje dve velike ljubavi:

– Muzika i fudbal spajaju ljude.

Pred pres konferenciju na kojoj je najavio aktuelnu “Vita Ce N’e” turneju pojavio se sa fudbalskom loptom. Zavrteo se na mrežama i video u kojem “igra” i na samoj bini na ovoj turneji.  A nedavno je na koncertu u Torinu odao poštu i jednom od najvećih. Torino je zaplakao kada se, pre nego što je otpevao “Stella Gemella”, prisetio kapitena Fiorentine Davida Astoria koji je iznenada preminuo 2018. godine.

Pitali su ga jednom prilikom kojom bi svojom pesmom opisao fudbal.

– Musica è. Jer fudbal je muzika – bio je njegov odgovor.

A mi ćemo ga, prvom prilikom, pitati koji fudbalski tim i koji igrači najviše zaslužuju njegovo poštovanje u Srbiji. U zemlji u kojoj su, kao i u njegovoj, svi zaljubljeni u najvažniju sporednu stvar na svetu.

Erosa Ramacotija gledamo u Beogradu, u Štark Areni, 24.septembra. Ulaznice za ovaj koncert u prodaji su putem Ticketvision-a i online na www.tickets.rs.

Previous post

"Linija života" Darka Bajića otvara 12. Beldocs festival

Next post

Na aukciji pištolj kojim se ubio Van Gog... Za bizarni "suvenir" trebaće tričavih 60.000 evra

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *