Home»Muzika»Homeland»“Put za Lisabon”… Novi video singl Eve Braun i Gileta

“Put za Lisabon”… Novi video singl Eve Braun i Gileta

4
Shares
Pinterest Google+
Eva Braun/ Photo: beldocs.rs
Eva Braun/ Photo: beldocs.rs

Posle višegodišnje pauze, bečejski sastav Eva Braun objavio je novi singl “Put za Lisabon” i istoimeni video spot za izdavačku kuću Lampshade Media. Pesma je snimljena u saradnji sa frontmenom sastava Električni orgazam, Srđanom Gojkovićem – Giletom.

– Bilo je pravo zadovoljstvo sarađivati sa Evom Braun. Pesma mi se odmah svidela kao i Vasketova ideja da napravimo duet. Momci su poslali pesmu, ja sam nasnimio svoj vokal i poslao im nazad. Znači da ne bude dileme, nisam učestvovao u pravljenju muzike i teksta, već sam samo nasnimio svoj glas, za sve ostalo su zaslužni momci iz Eve Braun. Šta još reći, osim da mislim da imamo hit, bar u nekoj rokenrol galaksiji, mislim da nažalost u Srbiji u ovom trenutku ne postoji mogućnost imati rokenrol hit – izjavio je Gile povodom saradnje sa Evom Braun.

Srđan Gojković Gile/ Photo: AleX
Srđan Gojković Gile/ Photo: AleX

Nadovezujući se na Gileta, Goran Vasović – Vaske pobliže objašnjava o čemu se radi u novoj pesmi:
– “Put za Lisabon” je pokušaj da u jednoj numeri spojimo pop senzibilitet Bitlsa i rokenrol sirovost Rolingstonsa uz dašak psihodelije 60-ih sa sve posvetama nekadašnjim radijskim emisijama “Tajanstveni voz” (Žikica Simić) i “Gistro” (Vladimir Skočajic Skoča). Nadam se da smo bar malo uspeli u tome, a ako jesmo, to bi bilo neizvodljivo bez Gileta. Takođe, saradnjom sa njim smo ispunili još jedan san da snimimo pesmu sa idolima našeg detinjstva i mladosti.

Dragana Zdravković i Mario Vrećo (Put za Lisabon)/ Photo: Promo
Dragana Zdravković i Mario Vrećo (Put za Lisabon)/ Photo: Promo

Glavni protagonisti spota su Dragana Zdravković i Mario Vrećo. Produkciju potpisuje producentska kuća Recharge and Revolt.

Režiju video spota potpisuje Nikola Stojanović, direktor fotografije je Mladen Teofilović, a scenario je napisala Nađa Petrović. Ovaj autorski tandem je upravo osvojio Gran Pri za najbolji domaći kratkometražni igrani film na 66. Martovskom festivalu za film “Mi smo videli leto”.

Spot “Put u Lisabon” dostupan je na zvaničnom YouTube kanalu Eve Braun, a audio singl dostupan je i na digitalnim muzičkim servisima u izdanju Lampshade Media.

Eva Braun u narednom periodu planira niz koncerata po regionu, a izvesno je da će crnogorska publika imati priliku da ih prvi put, posle više od četvrt veka postojanja benda, vidi uživo na Bedem festivalu u Nikšiću početkom avgusta ove godine.

Previous post

Bitlsi za malu i veliku decu... Dva koncerta benda The Bestbeat 20. aprila u novosadskom Studiju M

Next post

Mile sutra sa "Kućom bez krova" u Beogradu

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *