Home»Knjige»Otvoren konkurs za književnu nagradu “Slaviša Nikolin Živković”

Otvoren konkurs za književnu nagradu “Slaviša Nikolin Živković”

4
Shares
Pinterest Google+

Društvo književnika i književnih prevodilaca Niša raspisuje konkurs za književnu nagradu “Slaviša Nikolin Živković” za neobjavljeno pesničko, prozno ili dramsko delo napisano na srpskom jeziku.

Slaviša Nikolin Živković, zvani Šaka, bio je roker po vokaciji, pesnik po opredeljenju, vagabund i klošar, svetski putnik bez overenog pasoša, ranoranilac-ribolovac, zen-učitelj, radnik u trećoj smeni, savremenik Harolda Fostera, prijatelj Rajnera Fasbindera, De Sadov lični kritičar, čovek koji je uživo gledao Ben Belu i Josipa Broza u blindiranoj limuzini, džin u zaturenom cirkusu, sparing partner Majka Tajsona, majstor za poluprovodnike, bitnik, veliki stvaralac i vizionar.

Konkurs književne nagrade “Slaviša Nikolin Živković” raspisuje se 3. aprila na dan njegovog rođenja i biće otvoren 30 dana, do ponoći 3. maja 2019. godine.

Zainteresovani stvaraoci mogu konkurisati slanjem neobjavljene knjige u elektronskoj formi na adresu Društva: [email protected]

Nakon prethodno objavljenog užeg izbora učesnika na konkursu, ime dobitnika nagrade biće objavljeno  8. septembra na Dan Društva književnika i književnih prevodilaca Niša.

Svečano uručenje nagrade se naknadno zakazuje. Nagrada se sastoji od povelje i objavljene knjige dobitnika, a dodeljuje se pod pokroviteljstvom Grada Niša.

Osim skretanja pažnje na autora i njegovo delo, koje će stručni žiri oceniti kao umetnički najvrednije, ova književna nagrada nastoji da sačuva uspomenu na pisca čije ime nosi i njegovu zaostavštinu, koja predstavlja izuzetan doprinos niškoj i srpskoj književnosti.

Photo: pixabay.com
Photo: pixabay.com
Previous post

"Wrath Of The Innocent"... Makedonski muzičar Zoran Stefanoski objavio novu stvar

Next post

EYESBURN, ATHEIST RAP I VOJKO V. NOVA IMENA 17. BELGRADE BEER FESTA

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *