Headbang Fest… Sanitarium, El Pre3idente, Framework i Zli Metalci 6. aprila u Garaži

0
95
Photo: Promo
Photo: Promo

Prvo veliko izdanje Headbang Festa 2019 održaće se 6. aprila u beogradskom klubu Garaža. Organizator je bend Sanitarium, koji ovim festivalom proslavlja treći rođendan.

Pored domaćina, nastupiće i bendovi: El Pre3idente, Framework i Zli Metalci.

El Pre3idente Band/ Photo: Facebook @elprezidenteband
El Pre3idente Band/ Photo: Facebook @elprezidenteband

Mladenovački bend El Prezidente nastao je 2017. godine posle predsedničkih izbora u kojima je učestvovao frontmen grupe Luka Maksimović pod pseudonimom Ljubiša Preletačević Beli i osvojio treće mesto sa 10%.

Upravo je alter ego Luke Maksimovića bio povod za stvaranjem benda pod imenom El Prezidente.

Bend svira hard core rep muziku, a tekstovi pesama imaju kritički osvrt na društvo, sistem i politiku.

Posle nekoliko promena u članstvu, sadašnju ekipu čine: Luka Maksimović (vokal), Miljan Milosavljević (drugi vokal), Milan Đorđević (bas gitara), Dragan Mladenović (ritam gitara), Nenad Vještica (solo gitara) i Filip Fly Đorđević (bubnjevi).

Bend je do sada snimio jedan demo sa pet pesama, a uskoro sprema prvi album i nekoliko spotova.

Framework/ Photo: Facebook /Kulturni Centar Ribnica Kraljevo
Framework/ Photo: Facebook /Kulturni Centar Ribnica Kraljevo

Framework je autorski metalcore bend iz Mladenovca oformljen 2002. godine i koji izvodi pesme na engleskom jeziku . Tokom prve faze rada, objavili su demo snimak i osvojili prvo mesto na 5. Šumadijskom demo festu 2006. godine u Kragujevcu.

Poslednji nastup sa starom postavom imao je u klubu Danguba u Beogradu 2009. godine. Posle toga je prestao sa radom, a članovi su se posvetili stvaranju muzike u novom bendu Bajo mali hazard.

Usledili su nastupi na festivalima i klubovima, a kao dokaz kvaliteta – osvojili su drugo mesto na Leskovačkoj gitarijadi 2016. godine u klubu Murphy’s. Pole toga bend prestaje sa radom.

Početkom 2017. bend se aktivira sa novom-starom postavom i kao takav osvajio je prvo mesto na Mini gitarijadi u Kraljevu 2017.

Nastupali su po klubovima i festivalima u Beogradu, Aranđelovcu, Požarevcu, Prnjavoru, Vršcu,Velikom Gradištu gde su 2017. osvojili treće mesto. Početkom 2018. godine Framework je stigao do polufinala Prvog demo festa u Zemunu.

Bend posebno ističe učešće na Beer festu 2018. (Alternative stage), Street art festivalu u Kraljevu 2017, i nastup na III Moonwalk festivalu u Pančevu, a na 37. majskoj gitarijadi u Požarevcu osvojili su treće mesto.

Zli Metalci/ Photo: AleX
Zli Metalci/ Photo: AleX

Zli Metalci su beogradski metal cover bend. Momci za sebe kažu da su “grupa iskrenih obožavatelja hevi metala, koja slobodno vreme troši na najbolji mogući način”, a svaka svirka omaž je onim vremenima kada su kao klinci slušali metal, čekali da kosa poraste i sanjali o koncertima.

Najveći uticaj na njihov rad imali su bendovi Iron Maiden, Judas Priest, Metallica, Megadeth, Pantera, Helloween, W.A.S.P., Queensryche, Dio, SOAD i Iced Earth čije obrade i sviraju.

I još za kraj, predstavljamo vam ekipu Zlih Metalaca:  Aleksandar Tirmenštain (vokal), Martin Pujić  (gitara, prateći vokal), Ivan Arsić (gitara), Uroš Pajić (bas) i Vladimir Obradović (bubnjevi).

Sanitarium/ Photo: Promo
Sanitarium/ Photo: Promo

Sanitarium je alternativni metal bend koji stvara autorske pesme na srpskom jeziku i promoviše ih na svirkama širom Srbije (i u tome su neumorni).

Bend čini petočlana ekipa sa teritorije grada Beograda: Nenad Živković (vokal), Marko Narančić (solo gitara, prateći vokal), Viktor Kiralj (bass gitara), Uros Pajić (ritam gitara, prateći vokal) i Stefan Pavlović (bubnjevi).

Početak Headbang Festa zakazan je za 20:00 časova, acena ulaznice iznosi simboličnih 200 dinara.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime