Home»Pulse»Puls grada»Gvozdeni presto iz “Game of Thrones” stiže sutra u Beograd… i vi možeda da sednete na njega, ako…

Gvozdeni presto iz “Game of Thrones” stiže sutra u Beograd… i vi možeda da sednete na njega, ako…

5
Shares
Pinterest Google+
Gvozdeni presto. Game of Thrones
Gvozdeni presto. Game of Thrones

Ovaj događaj, u subotu 30. marta na platou ispred Ušće Shopping centra, deo je akcije dobrovoljnog davanja krvi, u susret finalnoj sezoni popularne serije.

Likovi iz jedne od najpopularnijih serija u istoriji televizije, “Igra prestola” (Game of Thrones), su tokom prethodnih sedam sezona mnogo puta krvarili zbog svoje borbe za Gvozdeni presto. U okviru globalne inicijative “Doniraj krv za presto”, organizator u saradnji sa Institutom za transfuziju krvi Srbije i Crvenim krstom Srbije poziva fanove serije i sve ostale zainteresovane građane da u susret finalnoj sezoni koja počinje 15. aprila učine isto, time što će se uključiti u akciju dobrovoljnog davanja krvi. Akcija će početi u subotu, 30. marta, na platou ispred Ušće Shopping Centra, gde će posetioci moći da doniraju krv od 10 do 17 časova.

Sve davaoce krvi očekuje poklon u vidu jedinstvene majice sa motivom iz serije, a tom prilikom će moći i da se fotografišu na čuvenom Gvozdenom prestolu, koji će tokom celog dana biti postavljen na platou. Presto će biti otvoren za fotografisanje svim posetiocima, dok će oni koji dobrovoljno daju krv imati prednost.

Nakon Beograda, u okviru akcije “Doniraj krv za presto” poklonima sa motivima iz “Igre prestola” će u periodu od 1. do 5. aprila biti nagrađeni najhrabriji i najbrži fanovi koji doniraju krv u još 10 gradova u Srbiji, među kojima su Požarevac, Smederevo, Čačak, Valjevo, Kraljevo, Šabac, Petrovac, Loznica, Smederevska Palanka i Ub.

“Doniraj krv za presto” je deo globalne inicijative “Bleed For The Throne”, koja će biti realizovana širom sveta – u SAD-u, Norveškoj, Švedskoj, Južnoj Africi, Keniji, Gani, Bocvani, Mađarskoj, Poljskoj, Rumuniji, Češkoj, Bugarskoj, Grčkoj, Hrvatskoj i Srbiji.

Previous post

EXIT i OPENS biraju mlade muzičke talente u sedam gradova širom Srbije... Bina na Tvrđavi već ih čeka

Next post

Igi Pop i Tom Vejts su zombiji... u novom filmu Džima Džarmuša

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *