Home»Muzika»Koja je razlika između kompozitora i aranžera… Odgovor 28. marta u SAE Institutu

Koja je razlika između kompozitora i aranžera… Odgovor 28. marta u SAE Institutu

4
Shares
Pinterest Google+

Šta to znači biti kompozitor? Koja je razlika između kompozitora i aranžera? Da li je autor beat-a kompozitor ili je aranžer? Da li su u pitanju samo nijanse ili ozbiljna razlika koju svaki autor treba da zna? Kako danas u doba digitalnih biblioteka i virtuelnih instrumenata utvrditi autorstvo?

Na ova pitanja, koja sve više pogađaju autore i kompozitore, odgovore ćemo dobiti 28. marta od 18h u okviru SAE Extra predavanja u saradnji sa Organizacijom muzičkih autora Srbije – Sokoj. Tog dana, u Čika Ljubinoj 8, učesnicima predavanja pridružiće se naš čuveni kompozitor i član Saveta autora SOKOJ-a, Radivoje Radivojević.

Ulaz na predavanje je besplatan, ali je neophodna registracija putem sledećeg linka: http://bit.ly/saeextrasokoj

Rade Radivojević (1949) kompozitor, aranžer, producent, muzičar instrument alista. Diplomirao na Muzičkoj akademiji u Beogradu 1974. godine. Njegov autor ski rad, od 1968. godine do danas, zabeležen je na više od 300 nosača zvuka, trajnih radio snimaka, ogroman broj TV emisija. Objavio je tri autorska CD-a. Pobednik festivala Beogradsko proleće (1994 i 1998), Zlatno zvonce, Novi Sad (1993), Beogradski šlager (1994), MESAM (1995), Interfest Bitola (1995), Pjesma Mediterana, Budva (1997), Zlatni Orfej, Bugarska (1997), Evrofest, Skopje (1998), Festival vojničkih pe sama (1998 i 2000), Pop festival Banja Luka (2000 i 2002).

Rade Radivojević/Photo: favebook
Rade Radivojević/Photo: facebook

Predstavnik Jugoslavije i Srbije na festivalima u Rusiji, Belorusiji, Bugarskoj, Ukrajini, Makedoniji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Grčkoj. Godine 1992. kao pobednik Jugovizije, bio je predstavnik Jugoslavije na Pesmi Evrovizije u Malmeu (Švedska) sa pesmom “Ljubim te pesmama”. 1994. proglašen za kompozitora godine u Jugoslaviji. Kompozicije i aranžmani Radeta Radivojevića snimljeni su i izvode se u Nemačkoj, Finskoj, Francuskoj, ze mljama Beneluxa, Rusiji, Bugarskoj, Makedoniji, Ukrajini, Belorusiji i Austriji. Piše muziku za televizijske serije, drame, film i pozorište. 2018. godine obeležio je 40 godina profesionalnog muzičkog rada.

Previous post

Sharks, Snakes & Planes i Čupavci u petak u Novom Sadu

Next post

UMRO LERI KOEN, LEGENDARNI AUTOR KULTNIH HOROR FILMOVA

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *