Home»Muzika»Homeland»SNAGA I ENERGIJA “OLD SCHOOL” ZVUKA… Ksenija Kuljača objavila debi album

SNAGA I ENERGIJA “OLD SCHOOL” ZVUKA… Ksenija Kuljača objavila debi album

3
Shares
Pinterest Google+
Ksenija Kuljača/Photo: Kontra Promo
Ksenija Kuljača/Photo: Kontra Promo

Ksenija Kuljača, kantautor iz Beograda, danas je objavila svoj prvi album pod imenom “Snaga” za izdavačku kuću Kontra.

Album sadrži osam numera i predstavlja zaokružen koncept emotivnih ispovesti kroz muziku i tekstove. U produkcijskom smislu, album je odsviran i sniman po “old school” principima. Naročito se insistiralo da se dobije “organski” zvuk svih instrumenata.

Album je najavio singl “Snaga” u oktobru 2018. godine koji je odmah pobrao simpatije publike, a video produkciju spota potpisao je Boris Bakalov, frontmen benda Ničim Izazvan. Ne obazirući se na trenutne trendove muzičkog tržišta, a poštujući emotivne slike pesama, pet numera sa albuma su u rok maniru, a tri su ambijentalnijeg art-pop karaktera. Album daje tu vrstu slobode, da se izraze do kraja svi stavovi i osećanja.

Ksenija Kuljača, Snaga cover
Ksenija Kuljača, Snaga cover

“Duga Od Papira”, rok numera, koja otvara album, postavlja pitanje da li ljudska sujeta nadvladava pojam ljubavi i koliko smo potonuli u bol. Pesma “Kao da želiš” odiše lucidnošću i polako “zalazi u problem”, sučeljavanje sa konfliktom u čoveku i situacijom u spoljašnjem okruženju. Svaka eksplicitnija emocija, dileme i odluke naglašene su tvrđim zvukom tokom čitavog albuma. “Mesečar” kantri zvuka nosi mirniji muzički doživljaj. “Kada nebo zamolim”, “Snovi u vodi” i “Lice u ogledalu” u art pop žanru, spadaju u manju trilogiju, numere koje su poput neke mudre filozofije koja treba da se dogodi u čovekovom srcu, pre nego što se nanovo ne desi promena i zapečati odluka.

“Sunovrat” je rok balada u kojoj kulminira cela priča albuma. Dok album zatvara “Snaga”, pesma čija katarza nosi energiju i ime celog albuma.

Ksenija je muzičku karijeru započela 2000. godine kao studijski i koncertni prateći vokal grupe Neverne Bebe, na njihovim albumima “Južno od sreće” i “Best of”, kao i na koncertima širom zemlje. Od 2006. do 2012. godine bila je član benda Funkestra, na nastupima u zemlji i regionu. Pored toga, nastupala je u svojstvu pratećeg vokala mnogim poznatim izvođačima pop i rok scene.

2013. i 2014. godine objavljuje singlove “Snovi u vodi” i “Kada nebo zamolim”. Na ovim pesmama se ostvaruje kao kompozitor, tekstopisac i producent.

Kompletan album “Snaga” možete preslušati na OVOM LINKU.

Previous post

Septicflesh i Krisiun... Zvanična satnica koncerta u Božidarcu

Next post

Preminuo Skot Voker, autor legendarne "The Sun Ain't Gonna Shine (Anymore)"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *