DEMON ČUČI U SVAKOM BALKANCU… Helem Nejse objavili novi studijski album “Pola čovjek, pola jedan”

0
25
Helem Nejse/ Photo: Promo (Kontakt)
Helem Nejse/ Photo: Promo (Kontakt)

Mitsko biće, demon koji čuči u svakom Balkancu opevan je na novom studijskom albumu “Pola čovjek, pola jedan” sarajevske muzičke senzacije Helem nejse.

Naslednik uspešnog debitantskog albuma “Go u gostima”, objavljenog 2017.godine, donosi četrnaest novih pesama od kojih su neke već postale veliki hitovi u regionu. Najveći je svakako “Kabadahija”, urađen u saradnji sa Markom Luisom.

Ljubav je njihov neiscrpni izvor inspiracije, pa su odlučili da veliki deo albuma posvete upravo toj temi koja slušaoca vodi kroz “uzbudljivo muzičko putovanje”:

– Mnogo nam je draže da pevamo o nekim lakšim temama, zato pokušavamo da se skoncentrišemo na ljubav – kažu Helem nejse i dodaju: – Prosto ne možemo da izbegnemo sve bizarnosti politike i društvenih pojava kojima smo svakodnevno okruženi, pa smo se osetili pozvanima da na novom albumu iznesemo svoj stav i ukažemo na mnoštvo neizbežnih nepravdi i nepravilnosti, specifičnih za ovo područje.

Raznolikost tema obogaćena je zanimljivim muzičkim eksperimentima u kojima je moguće pronaći raznolikost žanrova, od njihovog bazičnog hip hopa, preko trepa i fanka, do hitičnih pop melodija koje koketiraju sa elektronskom muzikom: “Slušaocu sigurno neće biti dosadno da se izgubi u našem balkanskom ludilu, a sigurni smo da će cela stvar odlično funkcionisati za lude i nezaboravne provode i cašpije na svirkama uživo. Svako će se pronaći barem u jednoj pesmi, jer, koliko god želimo da pobegnemo od Balkana, on nas uvek sustigne i tvrdoglavo se odražava na naš karakter i način života.”

Album “Pola čovjek, pola jedan” sniman je u Helem nejse studiju, a produkcijsku palicu, zajedno sa momcima iz benda, preuzeli su etablirani regionalni muzičari: kantautor Marko Louis, Branko Jakubović iz Dubioze kolektiv i Mak Kulenović. Takođe, na albumu su svoj pečat ostavili sjajni Mario Ševarac, Dino Šukalo, Edvin Hadžić, Mirza Sijerčić, Vladimir Jovanović i mnogi drugi. Helem nejse su Stihomir Klepić, Čika Gagara i Toshi Domaćin.

Svaka pesma dostupna je u obliku spota sa stihovima na službenom YouTube kanalu benda, a album je dostupan za preslušavanje na servisima Deezer, Spotify, iTunes, Google Play i Amazon. Uskoro će biti i objavljena informacija o dostupnosti fizičkog izdanja.

Sarajevski bend Helem nejse je pre samo nekoliko dana oduševio beogradsku publiku nastupom u okviru Kontakt konferencije.

HL

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime