Home»Muzika»Homeland»Kad nebo odluči da zagrli svet… Bend Treća Smena predstavio lyrics video za novu pesmu “Kiša”

Kad nebo odluči da zagrli svet… Bend Treća Smena predstavio lyrics video za novu pesmu “Kiša”

4
Shares
Pinterest Google+
Treća smena/ Photo: Facebook @bendtrecasmena
Treća smena/ Photo: Facebook @bendtrecasmena

Bend Treća smena objavio je lyrics video za pesmu “Kiša”, koja na neki način najavljuje novo pogljavlje u karijkeru kruševačke pop/rock ekipe.

Pesma je snimljena u studiju Košnica 2018. godine,  pod producentskom palicom Zorana Vasića. Tekst i muziku potpisuje Ivan Pelaić, a celokupni aranžman Treća Smena. Objavljena je pod brendom izdavačke kuće Kontra. Umesto klasične najave novog singla, prenećemo vam šta sam bend kaže o svojoj novoj pesmi…

Treća smena su...

Treća Smena/ Photo: Promo
Treća Smena/ Photo: Promo

Svetislav Golubović (bubnjevi), Nenad Nikolić (klavijature), Nemanja Milenkovič (bas gitara), Ivan Pelaić (gitara/vokal), Jovana Jevtić (violina/vokal) i Vladica Bogićević (gitara)

“Kiša… tajna veza između neba i zemlje… dar koji se spušta kada nebesa odluče da zagrle svet. Nežno kapima, okrutno bujicama. Od klice postanka, do smaka potopa i novog rađanja , a sve kroz bistre kapi koje daju život. Ljudi, koji čekaju kišu, ne čekaju neko bolje vreme,ne sede pored prozora gledajući u mrak. Oni kišu zovu. Priželjkuju pročišćenje. Bore se sa strahom šta će kiša doneti, a šta će odneti… Pogled u nebo… mrak koji nebo nosi razbija pljusak. A svaki pljusak počinje jednom kapljicom i posle njega sve je jasnije. Kiša… spere zemlju, a spere i laži…. hladi usijane glave, a greje srca. Svakom po zasluzi.

Kiša… Inspiracija mnogim umetnicima kroz istoriju, a sada i Trećoj Smeni za novi singl. Odstupajući od klišea prvog albuma Smena ovde donosi novi zvuk, ali i novo ruho stare emocije. Ljubav. Toliko različita , a opet toliko iskrena… da li prema voljenoj osobi, detetu, rođenom ili nerođenom, prema bližnjem svom, poznatom ili nepoznatom. Poruka je jasna. Svako biće zaslužuje poštovanje, a možda borbom i stignemo do toga da se ne moramo boriti za to isto poštovanje svaki put kada ga i potražimo. Koliko daš toliko i dobiješ. A dobili smo… ako ništa drugo onda makar nešto za razmišljanje.

Otvorite um i slušajte glasno.”

 

Previous post

Svi znamo Munkov "Vrisak"... ali ova čuvena slika zapravo ne predstavlja ono što većina smatra

Next post

VRAĆAJU SE BIL I TED... Idemo na novo fantastično putovanje sa ludim metalcima, a pojaviće se i neke prave muzičke legende...

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *